Ziarul de Duminică

Mă exasperează să lucrez cu tine (I): Ce faci când ţi se schimbă şeful

Mă exasperează să lucrez cu tine (I): Ce faci când ţi se schimbă şeful/ de Katherine Crowley şi Kathi Elster

Autor: Katherine Crowley, Kathi Elster

06.04.2012, 00:02 187

Stresul rapoartelor zilnice

Glenn este un proiectant de programe de calculator cu vechime şi lucrează la o companie de pe Coasta de Vest a SUA. Viaţa lui s-a schimbat în ziua când şeful lui, Arthur, a părăsit firma pentru un alt post. Lui Glenn chiar îi pria stilul de management al lui Arthur, care nu intervenea prea des în munca sa. Acesta îi permitea lui Glenn să proiecteze programe noi de calculator fără să se amestece. Împreună au creat o gamă variată de produse noi.

În locul lui Arthur a venit Mike, care are un stil de lucru foarte diferit de cel al lui Arthur. În mai puţin de o săptămână de când a fost numit, Mike, noul vice preşedinte al firmei de software se întâlneşte cu Glenn. "Sunt adeptul managementului bazat pe implicare", explică Mike. "Nu accept munca neglijentă şi cer angajaţilor să-mi aducă la cunoştinţă prin rapoarte zilnic stadiul în care se află proiectele lor".

La sfârşitul fiecărei zile la serviciu, Mike insistă să se întâlnească cu Glenn pentru a parcurge punct cu punct raportul acestuia. El îi pune lui Glenn întrebări cu privire la fiecare decizie de proiectare pe care acest o ia. Glenn se simte revoltat să fie nevoit să-şi justifice propriile creaţii.

După numai o lună de când îl are şef pe Mike, Glenn a început să se simtă obosit, nervos, sabotat şi frustrat. Noul lui şef îl calcă pe nervi. Glenn crede că rapoartele sunt o pierdere de timp şi îi repugnă că trebuie să-şi justifice alegerile de proiectare. "Sunt atât de ocupat să-mi justific munca, încât nu mai apuc efectiv să fac nimic".

"Tată,ţi-ai pierdut controlul"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO