Ziarul de Duminică

Mademoiselle chante le blues/ de Ziarul de duminică

Mademoiselle chante le blues/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

27.04.2012, 00:02 117

Patricia Kaas

în colaborare cu Sophie Blandinieres

Umbra din vocea mea

Autobiografie

Editura Litera

Traducere din limba franceză de Aurelia Ulici.

"Mi-a fost foarte frică să scriu această carte - spune Patricia Kaas. În cele din urmă am spus totul, ca un fel de terapie. Dar n-am vindecat nimic. Nu te tratezi cu muzică. Nici cu o poveste. Poate cu timpul... Adevărul meu s-a conturat fără voia mea, uneori împotriva voinţei mele. Întotdeauna eşti cel mai mare duşman al tău când înaintezi în întuneric. Cuvintele mele n-au acoperit nimic, ci mi-au scos la lumină visele, îndoielile, suferinţele." În autobiografia sa, Patricia Kaas ne dezvăluie, cu deplină sinceritate, lucruri mai puţin cunoscute despre cariera ei excepţională, dar, mai ales, detalii intime din viaţa sa niciodată evocate până acum. Relaţiile de familie, ascensiunea pe scena muzicii mondiale, moartea părinţilor, prieteniile, iubirile, avorturile ce au avut drept efect incapacitatea de a mai avea vreodată copii, singurătatea - toate conturează imaginea unei femei care, în ciuda unui destin tulburător şi a aparentei sale fragilităţi, rămâne complexă şi curajoasă.

Patricia Kaas mai povesteşte în cartea sa şi despre faptul că niciodată nu şi-a dorit un copil cu iubiţii din viaţa ei."Sunt decepţionată de bărbaţi, detest dragostea. Şi mă dispreţuiesc că sunt slabă, îndrăgostită, apatică. Dispreţuiesc bărbaţii. Îi găsesc nişte imbecili, orgolioşi, interesaţi şi laşi."

Patricia Kaas este una dintre cele mai de succes cântăreţe de limba franceză din lume. De la debutul său cu albumul "Mademoiselle Chante Le Blues", artista a vândut peste 16 milioane de discuri în toată lumea. Patricia Kaas s-a născut pe 5 decembrie 1966 în Forbach, Franţa. A crescut în Stiring Wendel, un oraş între Forbach şi Saarbrucken. Până la vârsta de şase ani a vorbit într-un dialect german. Mama sa a încurajat-o să cânte încă de mică. La opt ani, Kaas deja cânta piesele lui Sylvie Vartan, Dalida, Claude Francois, Mireille Mathieu, dar şi "New York, New York" la diverse evenimente, inclusiv nunta unuia din fraţii săi. Primul ei mare succes l-a avut în cadrul unui concurs de căutare a tinerelor talente. La 13 ani, cu ajutorul fratelui său, Egon, a semnat un contract cu Saarbrucken Club Rumpelkammer şi a luat numele de scenă Pady Pax, după trupa Pax Majorettes, din Stiring-Wendel. A cântat împreună cu sora sa Carine. La 16 ani a devenit membra unei agenţii de modele din Metz. Încercarea ei de a pătrunde în lumea muzicală a eşuat, când un producător a refuzat-o pe motiv că nu mai era nevoie de o a doua Mireille Matthieu. Cel care a condus-o pe Patricia pe culmile succesului a fost Bernard Schwartz. Actorul Gerard Depardieu a fost producătorul primului single al Patriciei, "Jalouse", în 1985. Mulţumită lui "Jalouse", Didier Barbelivien, compozitor francez, a auzit de Kaas. Cântecul compus de Barbelivien, "Mademoiselle chante le blues" a fost primul ei hit. Primul ei album "Mademoiselle chante..." a ajuns nr 2 în topul din Franţa, a primit discurile de aur şi de platină în Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO