Ziarul de Duminică

Mircea Vintila si Madama de pica

06.09.2000, 00:00 47



Dupa o remarcabila cariera muzicala individuala, Mircea Baniciu a activat cu succes in formatia Pasarea Colibri, de curand solistul folk revenind la ideea de a realiza un album solo. In urma cu aproape o saptamana, el a inceput filmarile la un clip care va promova noua sa productie muzicala - albumul "Madama de pica". Acesta va fi lansat sub marca Roton in jurul datei de 28 septembrie.

Scenariul clipului il plaseaza pe Mircea Vintila in rolul povestitorului inconjurat de prieteni, personaje misterioase desprinse dintr-o avalansa de imagini nostalgice. Locurile de filmare au fost Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti, zona vulcanilor noroiosi (Buzau) si litoralul.

Special pentru acest eveniment, costumele lui Mircea Vintila au fost create de Venera Boerasu (Casa de moda EDGE). Videoclipul va putea fi vizionat incepand cu 11 septembrie.

Albumul "Madama de pica" va fi lansat de Roton pe caseta si CD si va include 12 cantece noi, printre care si primul single, "Noros Cecer". La sound-ul remarcabil al discului si-au adus contributia artisti de marca: Mugurel Vrabete in calitate de producator executiv, Horia Stoicanu - coautor, Gheorghe Emanuel - programare si claviaturi, Relu Bitulescu - percutie, Eugen Caminschi - chitara, Marius Batu - chitara acustica.

Mircea Vintila este unul dintre cei mai straluciti folkisti de la noi, cu o activitate discografica si concertistica de invidiat. Cantecele sale sunt caracterizate prin melodicitate si o atentie deosebita acordata "vorbelor". De la "Lordul John" la "Noros Cecer", fanii au savurat o lista intreaga de hituri.

Cantaretul s-a situat ani la rand in fruntea topului folkistilor din tara, cateva dintre compozitiile sale circuland "subteran" cu mult timp inainte de inregistrarea lor. "Mielul", "Miruna", "Hanul lui Manuc" si multe altele sunt cantate de sali intregi, autorul lor fiind "redus la tacere", adica multumindu-se doar sa acompanieze la chitara.

Grupul Pasarea Colibri implineste anul acesta 8 ani de existenta. In tot acest timp, patru personalitati ale muzicii au creat un nou mod artistic de exprimare, au cantat o muzica valoroasa si au oferit fanilor spectacole memorabile: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Vlady Cnejevici, Florian Pittis.

Ultimul album al formatiei se numeste "Cantece de bivuac" si a fost lansat anul trecut. "Cantece de bivuac" nu este doar o sintagma socanta stabilita drept titlu, ci si definitia exacta a spiritului formatiei, astfel incat albumul a devenit unul antologic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO