Ziarul de Duminică

Misterul Cavalerilor Templieri a fost dezvăluit

Misterul Cavalerilor Templieri a fost dezvăluit

Autor: Ziarul de Duminica

07.05.2012, 16:05 10142

Alan Butler, Stephen Dafoe, "Cavalerii Templieri. Misterul dezvăluit", Editura RAO

Cavalerii Templieri - un mister vechi de secole. De unde apărut aceşti Cavaleri ai lui Hristos înveşmântaţi în alb? Au fost doar o reflectare a gândirii creştine din secolul al XII-lea? Aceasta este întrebarea la care îşi propun să răspundă autorii, iar descoperirile pe care le-au făcut vor avea ca rezultat o reevaluare dramatică a întregii perioade a Primei Cruciade şi nu numai. Adevarăta geneză a Cavalerilor Templieri datează cu mult înainte de apariţia creştinismului. Templierii au fost o ramură a unei frăţii monastice foarte puţin înţelese - cea a cistercienilor, cei care au ajuns să fie un grup extrem de puternic în Burgundia şi Flandra încă de pe vremea romanilor. În spatele Cavalerilor Templieri se află un set de credinţe aproape la fel de vechi ca omenirea şi o moştenire deja străveche în momentul în care istoria a început să fie consemnată.

Povestea este totodată fascinantă şi provocatoare, surprinzătoare şi şocantă, iar implicaţiile ei pentru perspectiva ortodoxă asupra istoriei sunt uluitoare.

Traducerea din limba engleză aparţine Alinei Horvath.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO