Ziarul de Duminică

Premieră cu cântec: "13 Most Beautiful Songs..."

Premieră cu cântec: "13 Most Beautiful Songs..."
02.08.2010, 12:52 24

Celebrul violist Mat Maneri, nominalizat în 2006 la PremiileGrammy, se alătură grupului iniţiat de pianistul new-yorkez deorigine română Lucian Ban - grup din care mai fac parte cunoscutulcompozitor de muzică electronică Silent Strike şi artistul videoDan Băsu - într-un concert prezentat în seria "ARCUB Moments" laGreen Hours, duminică, 8 august, ora 20.30.

Evenimentul propune un soundtrack original pentru legendareleScreen Test ale artistului Andy Warhol. Filmate între 1967-1970,testele lui Warhol prezintă portretele a diferiţi artişti,dansatori, muzicieni, actori, sau simpli "vizitatori" ai "Fabricii"- locul în care Warhol s-a lăsat înconjurat de-a lungul anilor deoameni pe cât de diferiţi, pe atât de interesanţi. Filmările aufost realizate de Warhol pe 16 mm, în alb-negru, fiind proiectateapoi în slow-motion. Au rezultat astfel nişte video-uri de câte 4minute care surprind diversitatea chipului uman, oferind o largăpaletă de protagonişti, de la Dennis Hopper, Bob Dylan, David Bowiesau Lou Reed, până la diverşi anonimi care au făcut parte dinexistenţa lui Warhol la "The Silver Factory".

Pianistul Lucian Ban a fost inspirat de aceste filmări care poartăsemnătura lui Andy Warhol şi a generat proiectul "13 Most BeautifulSongs... a Soundtrack for Andy Warhol's Screen Tests", imaginândalături de alţi doi muzicieni coloana sonoră perfectă pentru 10dintre filmările celebrului artist american. Mixând muzicaelectronică, acorduri de jazz şi poezii scrise şi rostite de AllenGinsberg sau William S. Burroughs, show-ul muzical îmbracă perfectproiecţia atent "controlată" de artistul vizual Dan Băsu,rezultatul final fiind unul pe cât de fascinant, pe atât de intenspentru public.

După succesul de la Festivalurile "Anonimul", Sf. Gheorghe (august2009) şi TIFF, Cluj-Napoca (iunie 2010), experimentul dedicat luiAndy Warhol va fi prezentat în premieră la Bucuresti. Biletele segăsesc la Green Hours.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO