Ziarul de Duminică

Premium la Litera/ de Stelian Ţurlea

Premium la Litera/ de Stelian Ţurlea

Premium la Litera

Autor: Stelian Turlea

27.01.2011, 23:44 27

Editura Litera s-a lansat vara trecută şi îndomeniul literatură - şi ar trebui să spunem dintru început că evorba de literatură bună. Mai mult, mare parte dintre traducerilepublicate au fost grupate în colecţii. La Târgul de carte Gaudeamusdin toamna trecută a fost sporita, prin trei noi titluri, colecţiaPremium, lansată la târgul de carte de la începutul verii. Deacestea ne vom ocupa în acest număr. Sunt cărţi de genuri literarediferite, ceea ce le apropie este că sunt toate foarterecente.

Tatiana de Rosnay - Sarah. Traducere din limba engleză de Monica Dinu.Tatiana de Rosnay s-a născut în 1961, la Paris, a studiat în MareaBritanie, a lucrat ca ziaristă şi a debutat cu un roman în 1992.Succesul definitiv a venit cu romanul de faţă, apărut în 2007,foarte bine primit, ecranizat în 2010. Este socotită scriitoareafranceză cea mai citită în Europa. Acţiunea romanului se petrece peparcursul unei jumătăţi de secol. În 1942, o fetiţă evreică, Sarah,arestată cu familia ei în timpul unei razii a poliţiei franceze,îşi încuie fratele mai mic într-o ascunzătoare secretă, convinsăcă-l va recupera în scurt timp. În 2002, o jurnalistă americanălucrează la un articol despre razia poliţiei din 1942, descoperă oserie de secrete tragice şi reconstituie destinul tragic al fetiţeidin 1942. Două familii unite de un secret teribil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO