Ziarul de Duminică

Profesori şi studenţi/ de Ziarul de duminică

Voicu Dragomir, Ball Lightning Violet on Green

Autor: Ziarul de Duminica

25.07.2014, 00:04 39

Voicu Dragomir cu „Substanţe de contrast”, la Signum

Voicu Dragomir de defineşte ca un hedonist. Încearcă să convingă cu expoziţia deschisă la Galeria de artă contemporană Signum din Bucureşti, care reuneşte desene, acuarele şi fotografii. (Galeria de artă contemporană Signum este un proiect artistic dintr-o lungă serie de iniţiative de susţinere a artei întreprinse de Academia de Studii Economice din Bucureşti, de-a lungul primului său secol de existenţă. Deschisă într-un remarcabil spaţiu de expunere la parterul clădirii Facultăţii de Cibernetică, din Calea Dorobanţilor nr. 13-15 şi având un profil axat pe arta abstractă şi conceptuală, Galeria va găzdui expoziţii de pictură, grafică, sculptură, instalaţie, fotografie şi video, precum şi alte evenimente conexe.)

Voicu Dragomir este cadru universitar în domeniul ştiinţelor economice.

Lucrările sale se remarcă prin căutarea perfecţiunii liniei, prin cromatismul psihedelic şi spaţiul vibratoriu.

 

Tipografica @ Galateca

O expoziţie de design tipografic este deschisă din 16 iulie până în 3 august la Galeria de artă contemporană şi design Galateca în colaborare cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Expoziţia cuprinde o selecţie de lucrări realizate de studenţii anilor I şi II de studiu, dar şi lucrări de licenţă sau dizertaţie din perioada 2007-2014 şi porneşte de la ideea că în designul grafic rolul literei este esenţial. Proiectul prezintă o selecţie de 70 de lucrări realizate în perioada 2007-2014 de studenţii anilor I şi II, dar şi câteva proiecte de licenţă sau dizertaţie, din care majoritatea sunt lucrări de design tipografic (tipodesign) produse în cadrul disciplinei comunicare vizuală, design grafic, din cadrul departamentului Design, FADD, a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, sub indrumarea conf. univ. dr. Dinu Dumbravician si asistent univ. drd. Radu Matei Manelici.

 

Wonderland la Dana

Din 21 iulie, până în 15 august, la Galeria de artă Dana din Iaşi este deschisă expoziţia de pictură Wonderland, semnată de Diana Condurache. Diana Condurache a absolvit cursurile Facultatii de Arte plastice, decorative şi design din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi la secţia de Fashion Design în 1994 - 1999, master în 2006 în Artă Aplicată.

Criticul de artă Valentin Ciucă o prezintă în felul următor:

 „Inclusă tinerei generaţii de creatori ieşeni, Diana Condurache are o exprimare personalizată, originală prin structurarea imaginii în module distincte, asamblate după rigorile unei geometrii incitante. Fiecare secvenţă are autonomia părţii dar şi disponibilitatea pentru întreg. Spectacolul vizual creat are varietate şi ritm, vivacitate şi exprimă un temperament ardent. Această pasiune imaginativă se regăseşte şi în lucrările centrate pe o imagine simbol unde concentrarea ideii conferă discursului o mai accentuată omogenitate. În general, Diana Condurache face dovada unei bine exersate manualităţi şi, mai important, consecvenţa propriului program.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO