Ziarul de Duminică

Românoamericanul Liviu Georgescu în două oglinzi faţă-n faţă

Românoamericanul Liviu Georgescu în două oglinzi faţă-n faţă
31.08.2010, 13:11 83

Editura Paralela 45 lansează joi, 2 septembrie, orele 17.00, lasediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti - Sala Oglinzilor,volumele "El" şi "Smulgerea zalei" de Liviu Georgescu.
La eveniment vor lua cuvântul Nicolae Manolescu, Călin Vlasie,Liviu Georgescu.

"Poezia lui Liviu Georgescu porneşte uşor, cu aparenţe dedesprindere şi aprindere spontană, dar cu motoare grele. Ea arenevoie de amplitudinea unui scenariu existenţial pentru a-şi puteada drumul. Şi nu de un scenariu încropit dinbucăţele, ci de unulexhaustiv, care să se întindă de la alfa la omega." (Al.Cistelecan) Liviu Georgescu s-a născut în anul 1958 în Bucureşti. Aabsolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti (1984). În1990, ob'ine azil politic în Statele Unite ale Americii, urmându-şisoţia care se refugiase acolo în 1987. Membru al Cenaclului de Lunicondus de Nicolae Manolescu, al New York Academy of Poets, PoetrySociety of America, Modern Poetry Association, InternationalLibrary of Poets.

Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie pe 2004 pentru volumul"Orologiul cu Statui", Premiul Naţional pentru Debut "MihaiEminescu", 2000, pentru volumul "Călăuza", Premiul InternationalLibrary of Poets din Statele Unite, 2002, Premiul Hyperion alFundaţiei Hyperion, 2003; Premiul revistei Convorbiri literarepentru poezie, 2004, Premiul revistei Poesis, 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO