Ziarul de Duminică

Scriitori celebri de thrillere/ de Stelian Ţurlea

Scriitori celebri de thrillere/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

06.04.2012, 00:06 128

Martina Cole - Afacerea. Traducere din limba engleză de Laura Berteanu. Martina Cole este o scriitoare britanică foarte cunoscută, cu peste 17 romane la activ. Patru dintre ele au fost adaptate cu mare succes pentru televiziune. A început să scrie la 20 de ani.

Multe dintre romanele ei au drept protagonistă o femeie antierou. "Afacerea" este a 15-a sa carte. Este povestea vieţii unei femei care nu are nici o remuşcare în a se folosi de ceilalţi - de copii, părinţi, de orice persoană cu care vine în contact - ca să-şi atingă propriile scopuri şi să scape cu faţa curată din viaţa de vicii, ură, prostituţie şi consum de droguri pe care o duce. O poveste de supravieţuire într-o lume fără repere morale.


Robin Cook - Criza.
Traducere din limba engleză de Laura Bîrsanu. Robin Cook este şi el un scriitor britanic de thriller. Robin Cook şi-a ales de la început să se ocupe de lumea medicală şi fiecare dintre romanele sale are în centru un medic sau o problemă de spital.

În cel de faţă, medicii Laurie Montgomery şi Jack Stapleton, angajaţi ai Institutului de Medicină Legală din New York, se confruntă cu o inexplicabilă serie de morţi neaşteptate petrecute în două importante unităţi spitaliceşti ale oraşului.

Cei doi medici legişti îşi asumă rolul de detectiv, încercând să lămurească misterul, în condiţiile în care nimeni nu vrea să recunoască faptul că aceste decese ar fi survenit în alt fel decât pe cale naturală. Laurie Montgomery, confruntată cu un cancer de sân, simte că poate deveni ea însăşi o victimă a criminalului în serie a cărui existenţă nimeni n-o acceptă.

Din păcate, un roman cu multe fire nerezolvate, stufos, cu descrieri interminabile şi mult prea mare pentru subiectul dezvoltat. Un critic american uşor răutăcios se întreba dacă nu cumva Robin Cook este plătit la numărul de cuvinte... Iar dintr-o altă cronică americană aflu că în 1983 Robin Cook s-a mai ocupat de o temă similară în romanul "Godplayer" care însă era mult mai scurt şi mai bine structurat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO