Ziarul de Duminică

Seriale noi la PRO TV

23.08.2000, 00:00 42


Din aceasta toamna, PRO TV va difuza in fiecare vineri, de la ora 20.00, un miniserial umoristic autohton de senzatie, produs de Florin Calinescu. Noul show, intitulat "Viata la bloc", va fi construit dupa reteta de mare succes a sitcom-urilor occidentale.

Structura noului show porneste de la doua personaje principale, Nelu Curca si Costel Jurca, in jurul carora graviteaza sotiile, copiii, vecinii si prietenii. Ideea realizarii acestui prim sitcom romanesc are insa ca punct de plecare universul de la bloc, unde orice problema nu poate ramane strict in interiorul unei familii, ci razbate catre toate apartamentele, ajungand imediat subiect de barfa pentru toata lumea.

Actiunea serialului "Viata la bloc" se va desfasura in apartamentul sotilor Curca. Protagonistii vor fi actori de comedie celebri, dar si debutanti plini de talent.

O alta emisiune care va debuta in aceasta toamna la PRO TV este una gastronomica, cel care urmeaza sa spuna "povesti cu de-ale gurii" fiind cunoscutul scriitor, teatrolog, etnograf si gastronom Radu Anton Roman. Ideea emisiunii, extrem de originala, se bazeaza pe o dimensiune umana foarte draga romanilor, bucataria, impletita cu trecerea in revista a traditiilor specifice fiecarei zone folclorice.

Incepand din 9 septembrie, in fiecare sambata dimineata "Bucataria lui Radu" va oferi telespectatorilor o noua perspectiva asupra universului etnografic romanesc, pornind de la obiceiurile culinare ale diferitelor regiuni ale tarii noastre. Arta culinara a romanilor va fi doar un pretext pentru o larga analiza si prezentare a intregului fenomen cultural regional pornind de la obiceiurile si traditiile fiecarei zone folclorice si terminand cu indicatii de acces si cazare pentru turisti.

Emisiunea va cauta sa trezeasca pretuirea pentru etno-gastronomia autohtona, care nu este cu nimic mai prejos decat a altor natii europene si sa indemne la cunoasterea tarii si a valorilor culturii noastre traditionale.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO