Ziarul de Duminică

SPECTACOLUL IN 100 DE CUVINTE

18.05.2007, 01:36 20

Magicianul incognito
Cu Nicolas Cage, Julianne Moore si Jessica Biel in rolurile principale si in regia celebrului Lee Tamahori, NEXT/Capcana viitorului, un film de actiune care din 11 mai ruleaza si in cinematografele romanesti, se anunta ca un nou blockbuster. Inspirat de romanul lui Philip K. Dick The Golden Man, Capcana viitorului aduce pe ecran, pe langa o distributie impresionanta, o poveste spectaculoasa. Chris Johnson (Nicolas Cage) este un magician din Las Vegas, care, inca din copilarie, a fost nevoit sa faca din talentul sau unic un secret teribil. Un vizionar adevarat, Chris poate prevedea viitorul si schimba evolutia fireasca a lucrurilor. Prefera insa sa se ascunda sub un alt nume, producandu-se in public cu mici trucuri si multumindu-se cu castiguri modice de pe urma calitatilor sale. Totul se schimba atunci cand FBI-ul ii cere sa-si foloseasca "puterile".

Animatie sibiana
Fundatia AltArt anunta lansarea festivalului european de animatie aniMOTION, eveniment organizat, in perioada 3-8 iulie, in cadrul programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007". Festivalul aduce la Sibiu cele mai recente productii de animatie din Europa, de la filmul de animatie de lung- si scurt-metraj, la serii de televiziune, grafica animata, spoturi si videoclipuri animate, animatie pentru jocuri si platforme interactive. Temele centrale ale festivalului sunt naratiunea si utilizarea creativa a noilor tehnologii. Creatorii europeni sunt invitati sa-si inscrie, pana pe 20 mai, lucrarile de animatie in cele cinci sectiuni ale festivalului: filme de scurt-metraj; filme de lung-metraj; filme educationale, stiintifice, promotionale, reclame, promo-uri, generice, videoclipuri; naratiuni interactive, jocuri; povestiri ale culturii urbane contemporane.

Colectie in crestere
Lampa cu caciula isi continua calatoria in jurul lumii si isi adauga noi premii la colectia de trofee. Numai in ultima luna, scurt-metrajul lui Radu Jude (pe un scenariu de Florin Lazarescu) a reusit sa-si mai inscrie inca patru distinctii in palmares: Marele Premiu la Festivalul IndieLisboa (Portugalia), Premiul Juriului pentru "Remarkable Artistic Vision" la Aarhus Film Festival (Danemarca), Mentiunea Speciala a Juriului la Aspen ShortsFest (SUA) si Premiul pentru Cel mai bun Scurt-Metraj la festivalul Mediawave (Gyor, Ungaria). In lunile urmatoare, Lampa cu caciula va mai participa la o serie de alte importante festivaluri, printre care Washington DC Film Festival, San Francisco International Film Festival, Bruxelles Film Festival, Oberhausen Film Festival, Seattle FF, Hamburg Film Festival, Huesca Film Festival s.a.

Nevestele vesele din Cluj
Teatrul Maghiar de Stat din Cluj si-a inscris o noua premiera in repertoriu, jucata la Sala Mare: spectacolul Nevestele vesele din Windsor de William Shakespeare. Fata de epoca elisabetana, astazi ierarhia axiologica aproape ca s-a rasturnat. Moravurile lumii burgheze din zilele noastre s-au denaturat; puritatea, integritatea morala si dragostea nu mai reprezinta valori, totul este manipulat prin iluzii, bani si sexualitate. Cu toate ca, fata de infamiile cotidiene de azi, fapta lui Falstaff este doar un tertip neglijabil, el este demascat foarte repede, iar societatea il pedepseste fara mila pe cavalerul care nu intelege mai nimic din tot ce se petrece cu el. In rolurile principale: Ervin Szucs, Jozsef Biro, Attila Orban s.a. Regia: Attila Keresztes. Scenografia: Bianca Imelda Jeremias.

Bach la Odeon
La Teatrul Odeon a avut loc ieri, 17 mai, premiera spectacolului Block Bach. In regia lui Alexandru Dabija, care, alaturi de Laura Paraschiv, semneaza si scenografia, cu o coregrafie creata de Razvan Mazilu si Amir Kolben, spectacolul se anunta drept unul dintre evenimentele actualei stagiuni, spun producatorii. In distributie: Razvan Mazilu, Monica Petrica, Coca Bloos, CRBL. Block Bach este un spectacol multimedia de teatru-dans pe muzica lui J. S. Bach. Este realizat de catre aceeasi echipa care a adus in atentia publicului spectacolul Un Tango mas. Ca si acesta, spectacolul face parte dintr-un program mai amplu al teatrului, "Dans la Odeon", initiat in 2001. Pentru realizarea acestui spectacol, Teatrul Odeon l-a avut ca invitat special pe coregraful israelian Amir Kolben, care are o impresionanta activitate artistica atat in Israel cat si peste hotare.

TIFF-ul cu vedete
Transilvania Film Festival (TIFF) are in vedere regizori mari si actori celebri in filme independente pentru editia 2007. Evenimentul si-a obisnuit publicul cu filme independente din toata lumea, incercand sa aduca in cinematografele autohtone acele filme de care publicul din Romania se simte in general lipsit. Anul acesta insa Transilvania Film si-a propus sa "importe" filme independente mari, cu actori si regizori faimosi, pe care cinefilii vor avea ocazia sa ii vada in proiecte "de suflet", sau pelicule premiate la cele mai prestigioase festivaluri de film din lume. Iata cateva dintre cele mai importante titluri care se vor vedea in premiera la Festivalul International de Film Transilvania de la Cluj si care vor avea premiera in cinematografe in acest an: El Camino de los ingleses/Summer Rain, Black Book, Still Life, The Bothersome Man, I Really Hate My Job, Irina Palm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO