Ziarul de Duminică

SPECTACOLUL IN 100 DE CUVINTE

29.06.2007, 19:30 32

Cortina finala cu Andrei Serban
Teatrul National din Cluj isi inchide stagiunea cu o serie de spectacole in regia lui Andrei Serban, inclusiv premiera Rock'n'roll de Tom Stoppard. Spectolul a avut premiera ieri, 28 iunie. Din distributie fac parte Petre Bacioiu, Catalin Herlo, Irina Wintze, Miriam Cuibus, Vasilica Stamatin, Dragos Pop, Catalin Codreanu, Emanuel Petran, Romina Merei, Ileana Negru, Dan Chiorean, Patricia Boaru, Ruslan Barlea, Eva Crisan si Vasilica Stamatin. Traducerea: Petre Bokor. Costumele: Bianca Imelda Jeremias. Urmatoarea reprezentatie: duminica, 30 iunie. Dupa ce de curand s-a jucat Don Juan in Soho de Patrick Marber, o piesa care la Londra a avut premiera in noiembrie 2006, iar la Cluj doar sapte luni mai tarziu, saptamana trecuta spectatorii au putut vedea un alt spectacol de Andrei Serban: Purificare de Sarah Kane.

Vinerea lunga la Pecs
Festivalul National de Teatru din Ungaria, de la PŽcs, s-a incheiat cu un succes notabil pentru spectacolul Vinerea lunga de Visky Andras, montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care a cucerit doua importante distinctii. Compania a primit Premiul publicului, iar dramaturgul - Premiul special al juriului. Regia si ilustratia muzicala sunt semnate de Tompa Gabor, iar costumele au fost realizate de Carmencita Brojboiu. Coregrafia apartine Vavei Stefanescu, iar mastile lui Vanczel Atilla. Din distributie fac parte: Demeny Aron, Peter Hilda, Orban Atilla, Bodolai Balasz, Bogdan Zsolt. Vinerea lunga este un spectacol despre iubire, intelegere si toleranta, despre daruire si renuntare, despre bucurie si tristete, fiind foarte bine primit atat de critica de specialitate cat si de marele public.

88 Minute pe DVD
Nominalizat de opt ori la Premiul Oscar pentru filme precum: Nasul - Partea III; Dupa-amiaza de caine; Dreptate pentru toti si Serpico, Al Pacino revine pe ecrane intr-o productie americana de succes, 88 Minute disponibila de miercuri, 20 iunie, pe DVD. Ajuns in atentia publicului in urma condamnarii unui criminal in serie, Jack Gramm, un cunoscut psihiatru FBI, interpretat de Al Pacino, porneste intr-o cursa incredibila in care fiecare minut il poate aduce fata in fata cu moartea. Acuzat de criminalul in serie Jon Forster ca a manipulat juriul pentru a obtine o condamnare la moarte, Gramm primeste un telefon chiar in ajunul executiei asasinului prin care este anuntat ca mai are de trait doar 88 de minute... Filmul, disponibil la un pret recomandat de 49,9 RON, poate fi gasit in toate marile centrele comerciale din tara.

Debut neconventional
La Teatrul National Timisoara se lucreaza la un nou spectacol, Hold-up Akbar! sau Toti in America de Radu Pavel Gheo, autor care debuteaza, astfel, ca dramaturg. Spectacolul si textul ies din conventional prin subiectul tratat, spatiul de joc ales, precum si prin distributia care reuneste artisti din toate teatrele timisorene, si nu numai. La avanpremiera care va avea loc la inceputul lui iulie, la etajul IV al Shopping center "Bega", vor face parte din distributie: Claudia Ieremia, Sorin Calota (Teatrul de Stat Arad), Benone Viziteu, Mirela Puia, Dukasz Peter (Teatrul de Stat "Csiky Gergely"), Radu Vulpe (Teatrul German de Stat), Alecu Reus, Colin Buzoianu, Cristian Szekeres, Iuliana Craescu, Paula Maria Frunzetti, Victor Manovici, respectiv, pe Eduard Fiuciuc. Regia: Ion-Ardeal Ieremia. Scenografia: Geta Medinski.

Arta actorului, sub lupa
Fundatia "Teatrul Fara Frontiere" va realiza un program de studiu pentru artistii din domeniul teatrului. Reunite sub titlul Masterclass - metode alternative/ complementare de studiu al artei actorului, cele doua workshop-uri, primul dedicat metodei Michael Cehov, cel de-al doilea - metodei Sanford Meisner, se vor desfasura intre 23 iulie si 3 august si vor fi sustinute de catre prof. Eugen Buica, director artistic Acting Corps, Los Angeles, SUA. Eugen Buica a absolvit cursurile Universitatii Pennsylvania si "The Neighborhood Playhouse" din New York, unde a studiat cu legendarul Sanford Meisner si a lucrat ulterior cu George Shdanoff, asociatul lui Michael Cehov. Este fondatorul si directorul artistic al "The Acting Corps", una dintre cele mai bune scoli de actorie hollywoodiene. Inscrierile au loc intre 20 iunie si 10 iulie 2007.

Carreras la Bucuresti
Tenorul Jose Carreras va sustine un concert la Bucuresti, pe 3 iulie, in cadrul galei Charity Dinner. El va fi acompaniat la concert de Filarmonica George Enescu. Gala Charity Dinner, organizata de LA Entertainment Intl. si JW Marriott va avea loc la Palatul Parlamentului si are ca scop strangerea de fonduri pentru copiii bolnavi, batranii din azile, oamenii fara adapost. Fondurile vor fi acordate Fundatiei United Way Romania, care le va distribui spre alte fundatii si proiecte umanitare. Pretul pentru o masa la Charity Dinner este de aproximativ 5.000 de euro, insa exista si bilete individuale cu un pret de circa 500 de euro. Printre cei care si-au anuntat prezenta la eveniment se numara: Marcel Iures, Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Andra si Catalin Maruta, Catalin Botezatu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO