Ziarul de Duminică

Teatrul merge in turneu la tara

Teatrul merge in turneu la tara
04.08.2009, 16:36 34

Duminica, 9 august, incepe derularea proiectului “Turneu la tara”, cu un spectacol care va fi jucat pe scena Caminului Cultural din comuna I.L. Caragiale, sat Ghirdoveni: “I Am Special”. Acest proiect de “arta activa pentru educatie impreuna” este semnat de Andreea Esanu, Bogdan Georgescu, Monica Marinescu, Sever Andrei, Sinziana Nicola si a fost realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale Bucuresti si al Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

“Turneu la tara” isi propune in primul rând facilitarea accesului la cultura pentru orice categorie sociala, deschiderea de noi perspective si posibilitati pentru tinerii din comunitati rurale fara un numar ridicat de evenimente cultural-educationale si redirectionarea povestilor catre comunitatile care le-au generat.

In cadrul acestui proiect, este retrocedata prin spectacolul de teatru povestea femeii de serviciu care a devenit legal, cu jumatate de norma, profesor de engleza, pastrându-si insa si postul vechi, fapt ce genereaza o serie de reactii in randul persoanelor din jur.

Proiectul ambitioneaza ca acest eveniment social sa devina un precedent si un model pozitiv pentru tipul de implicare a tuturor celor care lucreaza intr-un sistem de invatare independent de ierarhii, presiuni si calificative.

PS: O informatie de ultima ora imi atrage atentia ca proiectul a inceput pe 11 iulie in Rahova, cu prima interventie in Centrul Comunitar la Bomba, Caragiale fiind cea de-a patra interventie in proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO