Ziarul de Duminică

Thriller la Litera

Thriller la Litera

Autor: Stelian Turlea

22.09.2010, 23:46 29

Editura Litera s-a lansat la începutul verii cum s-ar spune "întrombă" şi în domeniul literaturii, de unde pană atunci excela înenciclopedii. Au apărut mai multe traduceri excelente dinliteratura universală, în general cărţi noi, foarte bune, chiarpremiate, pentru toate gusturile, şi colecţii care se remarcă prinfineţea titlurilor. Mult succes!
Una dintre aceste colecţii este cea de thriller, care a debutat cudoua titluri remarcabile, pe care le prezentăm în continuare şidespre care vom mai scrie pe larg în "Ziarul de Duminică".

Danielle Trussoni - Angelologia. Traducere din limba engleză deMariana Piroteală

Autoarea este o foarte tanără americancă (născută în 1973), care adebutat în 2006 cu una dintre cele mai bune autobiografii publicateîn acel an. Tot atunci a debutat în ficţiune cu cartea de faţă, opoveste fascinantă despre care New York Times scria că este"deopotrivă roman senzual şi intelectual, un thriller teribil deinteligent, mai degrabă în stilul lui Umberto Eco decat al lui DanBrown, însă fără sentimentalismul confuz al elogiilor New Age saual tratatelor catolice. Angelologia este plină de imagini aproapecinematografice, are o eroină energică şi un personaj negativ de ocruzime elegantă." Nu e de mirare că, foarte repede, Compania SonyPictures Entertainment a achiziţionat drepturile de ecranizare. Pescurt, ce se poate dezvălui din subiectul thriller: eroina a fostîncredinţată de tatăl ei măicuţelor unei manăstiri unde, la 23 deani, descoperă o scrisoare care îi revelează o istorie secretă deacum o mie de ani, un conflict între Societatea Angelologilor şinephilimi, descendenţii rezultaţi din împreunarea îngerilor cuoamenii. În mod sigur filmul va avea ce exploata.
Guillermo del Toro, Chuck Hohan - Molima.
Traducere din limba engleză de Mariana Piroteală. Este o cartescrisă în 2009 de cei doi cunoscuţi americani. Primul este regizor,scenarist şi producător de film; al doilea este un romancierconsiderat printre cei mai buni ai genului mystery. Amandoi au oînclinaţie aparte spre suspans şi se completează perfect, spunciriticii. Cartea de faţă este primul volum dintr-o trilogie cuacelaşi nume, părţile a doua şi a treia urmand să apară anul acestaşi în 2011 - şi, probabil, destul de prompt, şi în traducereromanească. O poveste îngrozitoare, modernă, care se petrece la NewYork, cu vampiri şi ameninţări pentru lumea întreagă, în genul luiStephen King sau Michael Crichton, o lume despre care credeam căexistă doar în filme. Prin urmare, o carte departe de romantismulromanelor cu vampiri de genul "Amurg", dar la fel de citită şitradusă (pana acum în alte 25 de limbi). Probabil curand va fi siecranizată.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO