Ziarul de Duminică

Un caz întunecat pentru avocatul din limuzină

Un caz întunecat pentru avocatul din limuzină

Autor: Pop Ioan

28.03.2011, 16:26 46

Din 1 aprilie, filmul "Avocatul din limuzină" va rula înpremieră în România în cinematografele Hollywood Multiplex(Bucureşti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj),The Light Cinema, Cityplex (Constanţa) şi în reţeaua Cinema City(Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Baia Mare, Timişoara, Bacău,Iaşi, Piteşti).

Mickey Haller (Matthew McConaughey), un avocat oarecare din LosAngeles aflat mereu pe drumuri, foloseşte bancheta din spate a uneilimuzine Lincoln drept birou. Cu maşina se plimbă între tribunaleledin oras şi infractorii mărunţi pe care îi apara: farsori, soferiprinsi beti, motociclisti certati cu legea sau traficanti dedroguri. Pentru el legea nu mai este de mult timp o unealta abinelui, ci mai degraba un exercitiu de speculare si manipulare acircumstantelor pentru a obtine rezultatele dorite de clienti.

Pe parcursul intregii cariere, Haller s-a temut ca a devenitincapabil sa recunoasca un om inocent, dar ultimul sau caz il facesa simta gustul groaznic al vinovatiei, al raului nativ, pur sidiabolic. Louis Roulet, cel mai recent client, este arestat pentruvatamarea unei femei pe care a cunoscut-o intr-un bar. Provenitdintr-o familie instarita, playboy-ul este protejat si sustinut demama sa, care vrea cu orice pret sa il scoata basma curata.

Treptat, insa, Haller si detectivul Raul Levin scot la lumina olatura sinistră a personalitatii lui Roulet si nenumarate doveziale trecutului sau intunecat. Desi tanarul este cel mai bănosclient pe care l-a avut vreodata, Haller incepe sa fie ingrozit dedimensiunile ororii si, cu pretul propriei vieti, se zbate sa facadreptate in aceasta poveste.

Un film distribuit de MediaPro Distribution.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO