Ziarul de Duminică

Un roman despre iubire, Internet şi Bucureşti: Omuleţul roşu

Un roman despre iubire, Internet şi Bucureşti: Omuleţul roşu

Autor: Ziarul de Duminica

14.12.2012, 00:03 145

Romanul Omuleţul roşu a constituit debutul Doinei Ruşti, produs în 2004, la Editura Vremea. Anul acesta, cartea a fost tradusă în italiană, bucurându-se de cronici elogioase. "Romanul româncei Doina Ruşti, scria La Stampa, se citeşte cu mare bucurie: cu mintea răvăşită de exclamaţii şi cu un abia reţinut râs." (1815/ 2012), iar Il Venerdì di Repubblica îl anunţă ca pe o "poveste ironică şi seducătoare, plasată într-un oraş contradictoriu la modul magic." (23 03. 2012). Oraşul este, desigur Bucureştiul, iar povestea abordează două teme de interes general: dragostea şi Internetul. Dar nu numai! Cum scrie Dan C. Mihăilescu într-o carte a sa, unii comentatori ai Omuleţului roşu au favorizat lectura în cheia "lumilor virtuale", a Cyberlandiei, a hackerilor. "Eu prefer lectura clasică, în cheia singurătăţii feminine, atinse de aripa rece a eşecului sentimental. O feminitate obsedată de actuala vogă - obraznică grotescă, impetuoasă, mercantilă - a lolitelor". (Dan C. Mihăilescu).

Tocmai această îmbinare de teme îi dă complexitate epică, făcând din Omuleţul roşu "Un roman consistent, cu mister perfecţionat în asemenea măsură, încât finalul reuşeşte să-şi uluiască cititorii." (Stato Quotidiano, 29 sept, 2012)

Editura Vremea propune o nouă ediţie a romanului Omuleţul roşu, în format electronic, sau mai precis în multiple versiuni virtuale: ePUB, PDF, MOBI.

În perioada Sărbătorilor, cartea va putea fi descărcată gratuit din site-ul editurii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO