Ziarul de Duminică

Visuri practice

Visuri practice
20.10.2006, 13:31 28

Colectia Practic a fost lansata de editura Curtea veche in urma cu doi ani, cu traducerea cartii lui Burke Hedges - De la lectura la bani. Pana azi au aparut opt volume: Burke Hedges - Marketing la indigo; Steve Price - Pastreaza-ti visurile intr-o lume de cosmar; Ken Blanchard - Secretul; Burke Hedges - Fii propriul tau sef!; Jeff Keller - Atitudinea este totul; Jo Condrill, Bennie Bough - Invata rapid, comunica eficient; Burke Hedges - Conducta de milioane. Oricine isi poate construi o conducta de venit permanent in noua economie.

Burke Hedges - Conducta de milioane. Oricine isi poate construi o conducta de venit permanent in noua economie. Burke Hedges provine dintr-o familie de imigranti latino-americani, care au decis sa traiasca in SUA dupa instaurarea dictaturii lui Fidel Castro. Dupa absolvirea facultatii de drept, s-a hotarat sa-si dezvolte propria afacere. In prezent, el conduce o serie de companii care se dezvolta rapid in zona Tampa Bay. Este autorul a numeroase carti, printre care volumul de mare succes in toata lumea Who Stole the American Dream? (Cine a furat visul american?) - editat in peste un milion de exemplare. S-a dedicat exclusiv raspandirii mesajului liberei initiative si al dezvoltarii personale prin aparitii pe scena, prin carti si casete. In cartea de fata, Burke Hedges pleaca de la cateva constatari simple. Oamenii continua sa traiasca de la un salariu la altul, muncind din ce in ce mai mult, numai pentru a-si asigura cele necesare supravietuirii, pentru ca au cazut in capcana schimbarii timpului contra bani. Acesta este modelul pe care ni l-au aratat parintii nostri si in care am ajuns sa credem orbeste. Nu ne-au invatat insa ca exista o alternativa, aceea de a munci o data si a continua sa fim platiti permanent, construind conducte de venit suplimentar. Pentru ca toti dispunem de resursa numita timp, eforturile noastre se pot concentra asupra valorificarii timpului, transformandu-l in resurse financiare. Daca la aceasta ecuatie adaugam puterea Internetului, reusita afacerii este garantata. "Din cartea de fata veti invata strategii a caror eficienta a fost dovedita si pe care oamenii obisnuiti le pot urma pentru a obtine adevarata independenta financiara pentru ei insisi si pentru familiile lor. Aceste strategii sunt usor de urmat si au fost testate in timp. In plus, au creat milioane de milionari in ultimii 50 de ani!" Traducere de Rocsana Nita.

Jo Condrill, Bennie Bough - Invata rapid, comunica eficient. Jo Condrill este director executiv al Goalminds, conducator de seminarii si consultant de reputatie internationala. S-a specializat in leadership si teambuilding. Printre clientii sai se numara agentii guvernamentale, asociatii si corporatii. Dr. Bennie Bough are 35 de ani de experienta ca formator si orator. Printre clientii sai se numara Programul de dezvoltare ONU, departamentul Fortelor Navale, Agentia de protectie a mediului. In cartea de fata, cei doi propun 101 moduri de ameliorare a comunicarii. Cartea este un ghid si se foloseste ca atare. Fiecare cititor isi poate evalua felul de a comunica si va alege sa se perfectioneze in directiile pe care nu le stapaneste prea bine, progresand pas cu pas. Urmand recomandarile autorilor si efectuand exercitiile, veti invata sa va exprimati mai bine si sa ascultati mai atent, sa va ajutati interlocutorul fie sa va inteleaga, fie sa se faca inteles, sa va imbogatiti vocabularul, sa va controlati tonul si sa va ajutati de comportamentul nonverbal. La finalul acestui studiu individual, va veti putea considera un adevarat orator - o recompensa bine meritata de orice persoana care decide sa porneasca in aceasta calatorie de autoperfectionare. Traducere de Alexandra Bors.

Jeff Keller - Atitudinea este totul. Jeff Keller este un orator si scriitor de mare succes in aria dezvoltarii personale. Prezentarile sale motivationale, articolele, buletinele informative si programele video au inspirat mii de oameni din intreaga lume sa-si dezvolte personalitatea. Autorul cartii a descoperit acest secret la varsta de 30 de ani. Intr-o buna zi, s-a trezit nemultumit cu viata sa, desi practica avocatura, avea familie, era sanatos si, aparent, totul se desfasura conform propriilor alegeri. Totusi, entuziasmul si sentimentul de implinire ii lipseau cu desavarsire. Acesta a fost momentul de cotitura, momentul in care Jeff Keller si-a dat seama ca in viata "atitudinea este totul". Pornind de la acest adevar, a reusit sa-si schimbe popria viata si apoi a schimbat vietile multor oameni. Strategia pe care a folosit-o se afla in paginile cartii si poate fi rezumata astfel: gandeste-vorbeste-actioneaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO