Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Adriana Mihai a dezvoltat pe un teren de 2.000 de metri pătraţi de lângă Bucureşti un club de airsoft şi vrea să extindă numărul de activităţi

11.05.2023, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Antreprenoarea avea deja terenul din Frumuşani, situat la circa 15 kilometri de Bucureşti, şi a investit în amenajarea terenului pentru jocul de airsoft, dar şi în echipamente.

Adriana Mihai a jucat pentru prima dată airsoft  anul trecut şi i-a plăcut atât de mult, încât s-a decis să dezvolte propria afacere în domeniu. Cu ajutorul prietenilor şi al soţului său care are deja experienţă antreprenorială, Adriana Mihai a păşit în lumea afacerilor şi din luna aprilie a deschis Airsoft by the Lake, un club de airsoft situat în Frumuşani, la 15 kilometri de Capitală pe un teren pe care îl avea deja.

„De profesie sunt asistent medical generalist. Însă, am lucrat şi la firma soţului meu, ajutând unde era nevoie. Însă, a trebuit să renunţ la jobul din sistemul medical pentru că având şi un copil nu puteam să îmi pliez programul pe nevoile lui. Aşa că a  decis să fac şi ceva pentru mine, copilul a mai crescut, aşa că am început această afacere”, a povestit Adriana Mihai. Airsoftul este un joc sportiv pentru care jucătorii au nevoie de echipamente precum arme, ochelari, căşti, măşti, dar şi veste. „Pe teren se pot juca mai multe echipe deodată. Practic airsoftul este ca o luptă. Până acum noi am avut câteva echipe, dar se pot juca undeva între 25 şi 30 de persoane. Terenul este mare, are 2.000 mp şi este destul de încăpător”, a mai spus antreprenoarea.

Ea a investit în amenajarea terenului, în achiziţia echipamentelor necesare desfăşurării jocului (arme, căşti, muniţiei etc.), dar şi în amenajarea toaletelor, spaţiilor de odihnă etc. În total, investiţiile s-au ridicat la circa 15.000 de euro. În ceea ce priveşte preţurile de intrare la Airsoft by the Lake, acestea variază între 30 de lei în timpul săptămânii pentru cei care deţin propriul echipament, 60 de lei în timpul săptămânii  şi 150 de lei în weekend cu echipamentul oferit de gazde. Iar ca timp, terenul se poate închiria o oră sau două, însă cei care au condiţie fizică pot petrece mai multe ore pe terenul de airsoft.

„Sunt foarte mulţi oameni pasionaţi. Nu am crezut că sunt atât de mulţi oameni care ştiu despre acest joc. Şi cei care au venit la noi au avut un feedback pozitiv. Au venit şi oameni care joacă şi sunt profi, au vechime în airsoft şi au fost foarte încântaţi. Dar au venit şi oameni care au jucat pentru prima dată şi au fost foarte încântaţi şi au plecat şi obosiţi şi relaxaţi în acelaşi timp”, a mai povestit antreprenoarea. Pentru viitor, Adriana Mihai vrea să deschidă şi un teren de paintball, unde să pot juca şi copiii având în vedere că airsoft-ul este un joc mai dur şi poate fi jucat doar de adulţi. „Cu un astfel de teren putem atrage atât copiii cât şi părinţii”.

Ea crede că într-o afacere un antreprenor are nevoie să aibă încredere în forţele proprii, să fie serios şi să ofere un produs de calitate. „Eu cred că această afacere va fi profitabilă şi de succes pentru că oferim servicii de calitate, siguranţă, încredere”.

Adrian Mihai, fondatoare a Airsoft by the Lake: Nu am crezut că sunt atât de mulţi oameni care ştiu despre acest joc. Şi cei care au venit la noi au avut un feedback pozitiv. Au venit şi oameni care joacă şi sunt profi, au vechime în airsoft şi au fost foarte încântaţi.



ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania