Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Daniela Alexandru a creat două sisteme de înfăşat pentru bebeluşi, care să le facă somnul mai liniştit. „Am vândut cam 150 de bucăţi până acum“

13.10.2023, 00:06 Autor: Alina-Elena Vasiliu

 Producţia are loc într-un atelier din Bucureşti şi unul din judeţul Prahova, unde se lucrează pe baza schiţelor făcute de Daniela.

Daniela Alexandru a început să-şi valorifice spiritul antreprenorial atunci când, în urmă cu trei ani şi jumătate, a devenit mamă şi a realizat că somnul fetiţei ei este un aspect asupra căruia trebuie să se concentreze cu precădere. A lucrat doi ani la o idee de business care a prins contur sub numele Tesoro Bebe, brand pe care l-a pus pe cele două sisteme de înfăşat pe care le-a creat pentru bebeluşi. „Dintotdeauna mi-au plăcut copiii, iar prin această idee de afacere m-am întors la această plăcere a mea. Businessul s-a născut dintr-o necesitate referitoare la importanţa somnului în primele luni de viaţă ale copilului. Odată cu naşterea fetiţei mele, am văzut cât de greu se adaptează

nou-născutul mediului în care se află. Businessul a luat naştere în mai 2023, după aproape doi ani de când am început să lucrez la prototipuri”, a povestit Daniela Alexandru la emisiunea online ZF Afaceri de la zero. Tesoro Bebe înseamnă, în acest moment, două modele de sistem de înfăşare, menite să ajute atât bebeluşii, cât şi părinţii. Unul dintre sisteme costă 195 de lei, iar celălalt – 230 de lei, fiecare venind însoţit de o căciuliţă.  „Am vândut cam 150 de bucăţi până acum, iar acum lucrez la un nou prototip. Îmi doresc să aduc mai aproape de mămici ideea înfăşării bebeluşului, o metodă care îl ajută să se simtă protejat, îmbrăţişat.” Producţia are loc într-un atelier din Bucureşti şi unul din judeţul Prahova, unde se lucrează pe baza schiţelor făcute de Daniela. Investiţia iniţială a fost de circa 4.000-5.000 de euro, Daniela Alexandru implicându-se personal în toate etapele. Acum, tot ce câştigă este reinvestit în firmă. 

„Ofer clientelor şi o parte de consiliere, îmi place să fac asta, să le dau curaj că bebeluşii lor pot fi liniştiţi atunci când plâng. Mă adresez părinţilor cu copii până în trei luni, perioadă în care au nevoie în principal doar de hrană şi somn.”

Produsele Tesoro Bebe se găsesc momentan în magazinul online cu acelaşi nume şi pe platforma eMag, visul Danielei fiind să deschidă, la un moment dat, şi un magazin fizic, unde să poată interacţiona cu părinţii faţă în faţă, nu doar telefonic sau online. În octombrie, brandul local va fi prezent la târgul Baby Boom Show.

„Îmi doresc de asemenea să organizez întâlniri fizice cu tinerele mămici, care să primească, în mod gratuit, sfaturi de la consultanţi în somn şi personal medical. Totodată, îmi doresc ca produsele Tesoro Bebe să ajungă pe rafturile marilor magazine de profil, să devină un reper când vorbim de înfăşarea bebeluşului şi o rutină sănătoasă de somn. Sper că voi avea cât de curând şi primul angajat.”

Pe lângă sistemele de înfăşat create de ea, Daniela a adus în Tesoro Bebe şi o serie de gadgeturi importate care ajută copiii să aibă un somn liniştitor.

Daniela Alexandru este absolventă a Facultăţii de Administrare a Afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti, având un master în business, care a ajutat-o să planifice parcursul Tesoro Bebe până aici.

Tesoro Bebe înseamnă, în acest moment, două modele de sistem de înfăşare, menite să ajute atât bebeluşii, cât şi părinţii. Unul dintre sisteme costă 195 de lei, iar celălalt – 230 de lei, fiecare venind însoţit de o căciuliţă.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

 Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

 În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro. 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania