Analiză

Cât te costă un spital românesc privat şi cât plăteşti la stat

Cât te costă un spital românesc privat şi cât plăteşti la stat

Autor: Alina BĂDĂLAN TURCITU

03.02.2011, 19:22 82

Creşte numărul românilor care se tratează la privat. Pe de altăparte, specialiştii spun că cei mai buni medici se află tot lastat, scrie Gândul.

Televizoare cu ecran plat peste tot pe holuri, muzică difuză,miros plăcut, fotolii din piele, să nu te mai ridici de pe ele - amzis că am intrat într-un hotel de lux când am pus piciorul primadată pe holul unuia dintre cele mai mari hyperclinici private.Parcă nici nu te mai simţi bolnav aici. Pe jos gresia sclipeşte şi,dacă te-ai rătăcit cumva pe holuri, domnul doctor îţi zâmbeştelarg: "Bună ziua, domnule! Vă pot ajuta cu ceva?". Apoi, dacă mergila consultaţie, ca să nu violezi intimitatea pacientului dinainteata deschizând brusc uşa cabinetului, ţi se pune pe uşă inscripţia"Vă rugăm nu intraţi! Un pacient se află în cabinet. Vă vom invitaimediat".

Ştii exact la ce oră trebuie să intri la consult şi la cât veitermina. Anul trecut, în toate centrele din ţară ale clinicii s-autratat în jur de un milion de români, mai mulţi decât în 2009. Unsondaj IMAS arată că 52% dintre bucureşteni preferă să se tratezela privat, iar în ţară procentul este de 44%. Mai multe desprecosturile spitalizării la privat citiţi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO