Auto

7,3 milioane de lei de lei reprezentând taxe auto, restituite de DGFP Alba prin decizii ale instanţei

Autor: Mediafax

22.05.2011, 18:06 702

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Alba a restituit,în ultimii ani, în urma unor decizii ale instanţelor, sume învaloare de peste 7,3 milioane de lei, reprezentând taxe auto pecare proprietarii de autoturisme le plătiseră, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice(DGFP) Alba, Iulia Mirăştean, a declarat, duminică, că instituţia apierdut, din 2008 şi până în prezent, peste 1.300 de procese înurma cărora a fost nevoită să restituie proprietarilor deautoturisme suma de peste 7,3 milioane de lei reprezentând taxeauto.

Mirăştean a spus că DGFP Alba a câştigat 535 de procese, însă seaşteaptă ca majoritatea acestor proprietari de autoturisme săreintroducă acţiuni în instanţă după ce Curtea de Justiţie aUniunii Europene a anunţat că taxa auto încasată în baza OUG50/2008 încalcă normele europene.

Ea a adăugat că, de la decizia Curţii de Justiţie a UE, DGFPAlba a fost acţionată în instanţă de peste 150 de persoane care aucerut restituirea taxei auto.

Potrivit sursei citate, DGFP mai are în prezent aproape 1.700 dedosare prin care se solicită restituirea taxei auto, care se aflăîn diverse stadii pe rolul instanţelor de judecată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO