Auto

Bogdan Dimitriu, Federal-Mogul Friction Products Ploieşti: Sunt posibile şi alte investiţii la Ploieşti

Bogdan Dimitriu, Federal-Mogul Friction Products...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2016, 11:49 1583

România este în cărţi pentru alte investiţii ale  Federal Mogul, cel mai probabil tot la Ploieşti, în condiţiile în care rezultatele de pana acum ale companiei pe plan local sunt printre cele mai bune la nivel de grup,  a declarat Bogdan Dimitriu, manager fabrică Federal-Mogul Friction Products Ploieşti în cadrul conferinţei ZF Industria Auto: Motorul Economiei Româneşti.  

"Este posibilă şi altă investiţie a Federal Mogul. La Ploieşti se doreşte un hub, un parc industrial al companiei, cel mai probabil acolo se vor face şi următoarele investiţii”, a spus Dimitriu. 

Americanii de la Federal Mogul au extins anul acesta investiţia în uzina de plăcuţe de frână cumpărată de la Honeywell la un total de aproape 60 de milioane de euro, la care s-a adăugat şi investiţia în noua fabrică de ştergătoare auto care a generat 250 de noi locuri de muncă.

Construirea fabricii a început în aprilie anul trecut şi este amplasată în Ploieşti West Park, alături de fabrica de plăcuţe de frână a companiei americane. Inves­tiţia în fabrica de plăcuţe a fost iniţial demarată de grupul american Honeywell, care însă a vândut divizia de materiale pentru sistemul de frânare (Honeywell Friction Materials) către Federal Mogul pentru 155 mil. dolari, tranzacţie finalizată în a doua parte a anului trecut, iar parte a tranzacţiei a fost şi fabrica de la Ploieşti.

 
Ce a mai declarat Bogdan Dimitriu: 
 
- Federal Mogul este ”în cărţi” prin rezultatele fabricilor de până acum din România. 

- În cadrul companiei se încurajează un mediu antreprenorial 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO