Auto

China investeşte 503 milioane de dolari în sistemul de cale ferată

China investeşte 503 milioane de dolari în sistemul de...

Autor: Anca Olteanu

30.12.2016, 10:16 577

Reţeaua de cale ferată de mare viteză din China va acoperi peste 30.000 de kilometri în urma investiţiei anunţate, potrivit datelor prezentate de autorităţile din Beijing. Distanţa este de aproape 6,5 ori mai mare decât lungimea călătoriei între New York şi Los Angeles, urmând să acopere 80% din principalele oraşe din China.

Planul vizează extinderea liniilor de cale ferată de mare viteză în ţară, pe o perioadă de cinci ani, un avantaj pentru furnizorii chinezi de parcuri de vagoane precum CRRC Corp şi companiile de construcţii de căi ferate precum China Railway Construction Corp. şi China Railway Group Ltd.

În 2016, China a apelat la o companie privată pentru prima oară pentru a opera un serviciu de căi ferate în interiorul unui oraş, ca parte a încercărilor preşedintelui Xi Jinping de a moderniza reţeaua de transport naţională în contextul încetinirii creşterii economice.

De asemenea, China a adăugat 3.000 de kilometri sistemului urban de cale ferată, potrivit planului prezentat recent.

La finalul anului 2015, China avea 121.000 de kilometri de linii de cale ferată, inclusiv 19.000 de kilometri de linii de mare viteză. Statele Unite aveau 228.218 kilometri de linii de cale ferată în 2014, potrivit ultimelor date publicate de Banca Mondială.

Guvernul chinez a invitat investitorii privaţi să participe la finanţarea liniilor de cale ferată regională şi intercity, a spus Yang Yudong, reprezentantul Administraţiei Naţionale de Căi Ferate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO