Auto

Duster, maşină românească: A treia generaţie a pornit de la desenul lui Victor Sfiazof şi a fost proiectată integral în România, utilizând tehnologiile Renault. Zilnic, aproape 1.000 de vehicule Duster ies de pe linia de asamblare a uzinei Dacia de la Mioveni, ceea ce echivalează cu o cadenţă apropiată de un vehicul pe minut!

Autor: Bogdan Alecu

01.12.2023, 00:07 1209

În 2022, Duster a fost cel mai vândut SUV din Europa către clienţii persoane fizice Până acum, primele două generaţii, în 13 ani de carieră, au fost produse în peste 2,2 milioane de exemplare  Preţul de pornire pentru noul Duster va fi sub 20.000 de euro, cel mai probabil 19.000 de euro cu TVA, însă versiunile superioare cel mai probabil vor costa peste 25.000 de euro, fiind cel mai scump model Dacia din gamă.

Duster III este considerat a fi al treilea cel mai important model Dacia lansat în ultimii 20 de ani, după primul Logan în 2004 şi primul Duster în 2010. În premieră, Duster III vine pe noua platformă a Renault - CMF-B - după două generaţii care au avut o platformă îmbunătăţită derivată din cea a lui Clio II. Mai mult, Renault repoziţionează Duster ca fiind o maşină compactă, iar acum Dacia va avea trei modele în segmentul C - Jogger, Duster şi Bigster din 2025.

În premieră, Duster III a pornit de la proiectul românului Victor Sfiazof, care acum lu­crează pentru marca Alpine, în cadrul Grupului Renault, a fost conceput de inginerii de la Renault Technologie Roumanie utilizând tehno­logiile Renault din Bucureşti şi testat la Titu.

„Duster este o maşină com­pac­tă, poate fi B plus, C minus. Am fost la limita superioară a segmentului B cu Duster I şi II, am venit cu Jogger şi acum cu noul Duster suntem în seg­mentul C. Bigster va fi mai lung, va avea loc mai mult în spate, va fi mai înalt, cu un portbagaj mai mare. Va fi un cruiser potrivit pentru mers în vacanţă. Duster a rămas mai mic. Dar este puţin mai lat şi mai rigid decât modelul actual“, a spus Denis Le Vot, CEO-ul mărcii Dacia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO