Auto

Ford România măreşte producţia la Craiova şi ar putea urca la peste 100.000 de maşini în 2017

Ford România va creşte cadenţa de producţie pentru modelul B-Max începând cu luna martie

Ford România va creşte cadenţa de producţie pentru modelul B-Max începând cu luna martie

Autor: Bogdan Alecu

06.02.2017, 00:06 837
Ford România, cel de-al doilea constructor de pe piaţa locală, va creşte cadenţa de producţie pentru modelul B-Max începând cu luna martie, de la 250 de maşini pe zi la 280 de unităţi, potrivit unor surse din cadrul uzinei.
 
Mai mult, în pre­mieră pentru ultimii trei ani, constructorul ameri­can nu a mai programat zile de şomaj tehnic, care reprezentau, în funcţie de perioa­dă, 1-2 zile pe săptămână, timp în care angajaţii erau plătiţi cu 85% din salariu. Ford Ro­mânia nu a dorit să co­menteze informa­ţiile, ur­mând ca un anunţ ofi­cial din partea compa­niei să vină în săptămâ­nile următoare.
 
Potrivit aceloraşi sur­se, pentru a ma­jora pro­ducţia, Ford va an­gaja anul acesta aproape 1.000 de oameni, primii 100 urmând a intra în uzină la 1 martie. Din vara acestui an, la Craio­va va in­tra în pro­duc­ţie şi SUV-ul de clasă mi­că Ecosport pe o nouă linie de producţie.
 
Miza creşterii pro­duc­ţi­ei B-Max este fap­tul că, ală­turi de Fiat 500L, acesta va ră­mâ­ne prin­tre puţinele modele din gama mono­volumelor mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO