Germanii de la Kromberg & Schubert au ajuns la afaceri de 265 mil. euro şi 10.000 de angajaţi pe piaţa locală

30 mai 2016 Autor: Laurentiu Cotu

Aproape o treime din angajaţii grupului german sunt în România. La nivel global grupul de cablaje auto şi sisteme electrice are 30 de fabrici.
 
Producătorul german de cablaje pentru industria auto şi de sisteme electrice Kromberg & Schubert a realizat anul trecut prin companiile locale Kromberg & Schubert România NA, Kromberg & Schubert România ME şi Kromberg & Schubert România TI o cifră de afaceri totală de 1,186 mld. lei (circa 265 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul an­terior, conform calcu­lelor ZF făcute pe baza da­telor de pe site-ul Mi­nisterului Fi­nanţelor.
 
Cea mai spec­ta­culoasă evoluţie a afa­cerilor a avut-o com­pania Kromberg & Schubert România NA, cu sediul în lo­ca­litatea Nădab, ju­deţul Arad, cu o ci­fră de afaceri anul trecut de aproape 290 mil. lei (64, 7 mil. euro), în creştere cu 124% faţă de anul anterior. Mai mult, fabrica deţinută de germani la Nădab a înregistrat o dublare a nu­mărului de an­gajaţi, de la un număr mediu de 1.230 în 2014 la 2.597 anul trecut, potrivit site-ul Minis­terului Fi­nan­ţelor Publice.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2016

 
Cuvinte cheie:
angajati
, afaceri
, germani
, piata
, grup
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide