Auto

INS: Business-ul cu autovehicule şi motociclete aproape în stagnare la nouă luni

INS: Business-ul cu autovehicule şi motociclete aproape...

Autor: Raluca Ghinea

08.11.2013, 10:45 339

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 0,2%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (10,5%). Scǎderi au înregistrat activitǎţile provenite de la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-8,9%), activitǎţile provenite de la întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8%) şi de la comerţul cu autovehicule (-5,2%)", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3% mai micǎ comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-19,9%), de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-9,2%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,9%).

Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (6,5%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (0,7%).

Volumul afacerilor din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în septembrie faţă de august cu 5,7% ca serie brută şi cu 5,1% ca serie ajustată, în timp ce volumul afacerilor din servicii prestate populaţiei a scăzut cu 5,5%, respectiv 1,5%.

Faţă de septembrie 2012, afacerile provenite din comerţul cu autovehicule şi motociclete au consemnat un avans de 7,5% ca serie brută şi de 4,4% ca serie ajustată. Creşteri s-au înregistrat şi la afacerile pentru serviciile prestate populaţiei, de 1,5% serie brută şi 3,3% serie ajustată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO