Pentru prima dată, problema deficitului de personal din România apare în raportul producătorului german de cablaje Leoni

„Într-o fabrică din România am adus oameni din alte zone ca să facem faţă comenzilor“

1 apr 2016 Autor: Adelina Mihai

„Importul“ temporar de angajaţi din alte zone ale ţării şi creşterea neaşteptată a salariului minim din România din 2015 au condus la o diminuare a veniturilor încasate de către divizia de cablaje a producătorului de componente auto Leoni, se arată în raportul global al companiei listate la bursa de la Frankfurt.

Afacerile din România ale grupului german generează peste 10% din vânzările de la nivel global şi angajează 16% din forţa de muncă totală.

Leoni, care are peste 11.700 de angajaţi în cele trei fabrici din România – Arad, Bistriţa şi Piteşti – a avut o creştere a comenzilor în cel de-al treilea trimestru de anul trecut, ceea ce a condus la o suprasarcină de producţie, inclusiv în România. Pentru a face faţă comenzilor venite de la clienţi, costurile companiei au fost „excepţional de mari“ şi au fost corelate cu o reducere a eficienţei producţiei, ceea ce a compromis semnificativ veniturile generate de divizia de cablaje a companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Leoni
, romania
, comenzi
, fabrica
, oameni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide