Auto

Lamm, Ford: Noul B-Max este proiectat pentru 5 stele la EuroNCAP

Lamm, Ford: Noul B-Max este proiectat pentru 5 stele la EuroNCAP

Autor: Bogdan Alecu

28.02.2011, 19:09 161

Noul Ford B-Max, monovolumul de clasă mică al constructoruluiamerican, este proiectat pentru a primi cinci stele la testele desiguranţă EuroNCAP, potrivit declaraţiilor lui Stefan Lamm,designerul-sef al Ford Europa. Proiectarea pentru nivelul maxim desiguranţăa fost mai dificilădecât în cazul unui model normaldeoarece al doilea stâlp al maşinii este inclus direct în portiere,cadrul fiind practic o celulă de siguranţă. Noul B-Max nu vaînlocui în gama Ford actualul Fusion, ci se va vinde în paralel cuacesta.

"Principalii clienţi ai acestei maşini sunt familiile tinere, cuunul sau doi copii. Ca poziţie geografică, cele mai multe vânzărivor veni din Europa Centrală", a spus Stefan Lamm. Designerul şef asubliniat că maşina este proiectată sub conceptul "One Ford",aceasta urmând a fi comercializată şi pe alte continente în afaracelui european, dar încă nu s-a luat nicio decizie cu privire laacest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO