Auto

Locuitorii Beijingului şi-au petrecut prima zi a anului făcând cereri pentru înmatricularea maşinilor. Peste 53.000 de cereri într-o singură zi

Locuitorii Beijingului şi-au petrecut prima zi a anului făcând cereri pentru înmatricularea maşinilor. Peste 53.000 de cereri într-o singură zi

Foto: Reuters

Autor: Adrian Voicu

02.01.2011, 12:46 17

Locuitorii Beijingului, oraşul cu cu cel mai groaznic traficauto din lume, au stat ieri la coadă pentru a face cereri deînmatriculare pentru maşini.

Aglomeraţia de la birourile de înmatriculare vine după ceoficialităţile au stabilit o cotă de maxim 20.000 de înmatriculăripe lună în speranţa că va reuşi astfel să facă faţă traficului autoîn creştere explozivă. În prima zi a anului s-a înregistrat unnumăr de 53.549 de cereri de înmatriculare.

China a depăşit anul trecut SUA, devenind cea mai mare piaţăauto din lume. Comisia municipală de transport din Beijing adeschis un site internet ieri pentru a primi cererile deînmatriculare venite din partea locuitorilor care doresc să îşicumpere o maşină. Cei care nu deţin conexiuni internet vor puteadepune cererile începând cu 4 ianuarie.

Numerele de înmatriculare, care nu pot fi transferate altorpersoane, vor fi oferite în urma unei loterii ce se va desfăşura îna 26-a zi a fiecărei luni.

Un număr record de 30.000 de autovehicule au fost înmatriculateîn Beijing, în a doua săptămână a lunii decembrie, numărul total demaşini din Beijing ridicându-se astfel la 4,76 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO