Auto

Mesajele de panică şi avertizările meteo au blocat traficul din Bucureşti. La ora 16:30 deja totul este roşu

Mesajele de panică şi avertizările meteo au blocat...

Autor: Bogdan Alecu, Ştefan Stan

20.09.2017, 16:33 3990

Închiderea şcolilor la ora 17.00 alături de companiile care şi-au trimis angajaţii acasă după ora 16.00 a determinat aglomerarea puternică a traficului rutier din Capitală. Potrivit monitorizării traficului realizată de Google, majoritatea arterelor din Capitală sunt blocate. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va emite, miercuri, mai multe atenţionări cod galben de furtuni pentru Capitală şi mai multe judeţe, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00. 

"După ora 18.00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem între orele 20.00 şi 1,2,3 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici şi intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55-65 de kilometri pe oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie, este posibil ca, în anumite cartiere, să atingă chiar viteze mai mari de 65 de kilometri pe oră", a precizat meteorologul Gabriela Băncilă, la comandamentul de urgenţă care a avut loc la Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus, miercuri, în cadrul comandamentului de urgenţă, ca şcolile din Bucureşti să îşi încheie cursurile miercuri de la ora 17:00, în contextul furtunii anunţate de meteorologi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO