Auto

Noul BMW X3 vine la finele anului de la 40.000 de euro

Noul BMW X3 vine la finele anului de la 40.000 de euro
31.08.2010, 10:13 42

Primele modele din cea de-a doua generaţie a SUV-ului BMW X3 vorfi livrate pe piaţa locală spre sfârşitul acestui an. Gamamotorizărilor va fi alcătuită dintr-un propulsor diesel cu patrucilintri care dezvoltă 184 CP - xDrive20d şi o versiune cupropulsor pe benzină, cu şase cilindri în linie de 306 CP - xDrive35i. Acesta din urmă va avea un preţ de pornire de 51.700 EURcu TVA inclus.

Noul BMW X3 xDrive35i este echipat standard cu o transmisieautomată cu opt trepte. Această opţiune este disponibilă şi pentruBMW X3 xDrive20d, ca alternativă la cutia de viteze manuală cu şasetrepte oferită în echiparea standard. Transmisia automată estecombinată în premieră cu funcţia Auto Start Stop. Atunci cândautomobilul se opreşte la intersecţii sau în blocajele din trafic,motorul este deconectat automat. Imediat ce conducătorul ridicăpiciorul de pe pedala de frână, propulsorul reporneşte.

Automobilul este echipat standard cu o serie de tehnologii BMWEfficientDynamics precum indicator al punctului de schimbare optimal treptei de viteză, Brake Energy Regeneration (recuperareaenergiei la frânare), EPS Electric Power Steering (servodirecţieasistată electric), componente auxiliare electrice controlateinteligent sau pneurile cu rezistenţă redusă la înaintarecontribuie la scădere consumului de combustibil şi a nivelului deemisii.

Noul BMW X3 xDrive20d oferă acum performanţe mai bune şi oeficienţă sporită în comparaţie cu oricare dintre competitori.Propulsat de un motor turbo diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri,cu carter din aluminiu şi injecţie directă Common Rail, modelulatinge un maxim al puterii de 135 kW/184 CP la 4.000 rpm şi un vârfal cuplului de 380 Nm pe o plajă a turaţiilor cuprinsă între 1.750şi 2.750 rpm. Motorul permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în8,5 secunde şi atingerea unei viteze maximă de 210 km/h. Cu unconsum mediu de combustibil de 5,6 litri/100 km şi un nivel alemisiilor CO2 de 149 g/km, BMW X3 xDrive20d stabileşte noistandarde de eficienţă în acest segment de piaţă. Noul BMW X3xDrive20d cu transmisie automată reuşeşte aceeaşi acceleraţie,viteză maximă şi consum de combustibil, dar cu un nivel alemisiilor CO2 de 147 g/km.

Motorul de 3,0 litri xDrive35i furnizează un maxim de 225 kW/306CP la 5.800 rpm, cu un vârf al cuplului - 400 Nm - disponibil dejade la 1.300 rpm. Propulsorul permite ca X3 xDrive35i să sprintezede la 0 la 100 km/h în doar 5,7 secunde. Viteza maximă este de 245km/h. BMW X3 xDrive35i oferă nu doar cele mai dinamicecaracteristici, dar şi cel mai bun consum şi nivel de emisii pentruaceastă clasă de motoare. Consumul mediu în ciclul de testare EUeste de 8,8 litri/100 km şi nivelul emisiilor CO2 este de 204 grameper kilometru.

Noul BMW X3 este echipat standard cu tehnologia BMW xDrive detransmisie integrală permanentă. Acest sistem controlat electronicasigură o distribuţie variabilă a cuplului între cele două punţi.Unitatea de control, care se află în legătură cu DSC DynamicStability Control (Control Dinamic al Stabilităţii), contracareazăorice tendinţă de supravirare sau subvirare prin reacţii rapide şiprecise. Prin utilizarea unui reglaj inovator conceput săîmbunătăţească dinamica, tehnologia inteligentă de transmisieintegrală optimizează nu numai tracţiunea, dar, mai important,manevrabilitatea în viraje. în timpul unei virări bruşte, deexemplu, un procent important din cuplul de tracţiune estetransferat către roţile spate.

Opţional, Performance Control sporeşte şi mai multcomportamentul agil al modelului BMW X3. Frânarea precisă a roţiispate din interiorul virajului şi creşterea simultană a puteriitransmise către puntea spate asigură automobilului un comportamentdeosebit de agil. Aceasta duce la o sporire a dinamicii în virajeşi o tracţiune optimizată.

Noul BMW X3 dispune, de asemenea, de o tehnologie a suspensieicare reprezintă o dezvoltare complet nouă. Combinaţia dintre axulfaţă, cu dublă legătură arc-lonjeron, şi cel spate, cu ansamblumultibraţ, oferă condiţia ideală pentru agilitate şi confort alcălătoriei optimizate. EPS Electric Power Steering (servodirecţiaasistată electric), care include şi funcţia Servotronic cu variereagradului de asistare al direcţiei în funcţie de viteză, este oferitîn premieră la un model BMW X3 şi contribuie semnificativ laasigurarea unui comportament exact al direcţiei. Variable SportsSteering, nou concepută şi disponibilă opţional, variază raportuldintre unghiul de rotaţie al volanului şi cel al roţilor pentrumanevre mai uşoare la parcare sau slalom şi control mai bun laviteze mari.

Dynamic Damper Control (Controlul Dinamic al Amortizoarelor)este disponibil opţional la noul BMW X3. Amortizoarele controlateelectronic se adaptează la suprafaţa drumului şi la stilul decondus al celui de la volan. Conducătorul are posibilitatea de ainfluenţa programul specific de control al amortizoarelor prinutilizarea sistemului de Dynamic Driving Control. Această funcţie,care este disponibilă în premieră la gama de modele BMW X, permiteconducătorului să opteze pentru unul din modurile "NORMAL", "SPORT"şi "SPORT Plus" prin utilizarea unui buton amplasat pe consolacentrală. Acest sistem modifică comportamentul amortizoarelor,răspunsul acceleraţiei, reacţia cutiei de viteze, răspunsuldirecţiei şi modul de funcţionare DSC. Toţi factorii sunt combinaţiîntr-un reglaj general bine echilibrat în funcţie de setareaaleasă.

Alegerea dotărilor opţionale poate începe cu controlul automatal climei cu gestiune pe două zone, acoperiş panoramic, echipamentaudio de top şi sistem de navigaţie Professional cu stocare pe harddisc şi poate ajunge la operare automată a haionului sau la cârligde remorcare cu cârlig pivotant electronic. Sistemele de asistenţăale conducătorului auto BMW ConnectedDrive sunt fără echivalent însegment. Noul BMW X3 poate fi echipat, printre altele, cu sistemeHead-up Display, Adaptive Cornering Headlights (faruri adaptive laviraj), High-beam Assistant (asistare automată a fazei lungi),Cruise Control (tempomat) cu funcţie de frânare (standard la BMW X3xDrive35i) şi trei camere video pentru manevre de parcare cu vedereTop View.

Noul BMW X3 este produs la uzina BMW din Spartanburg, înconformitate cu standardele înalte de calitate ale BMW Group. Prinproducţia modelelor BMW X5 şi BMW X6, locaţia, aflată în statulamerican Carolina de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO