Auto

Paravion: Românii aleg destinaţiile calde pentru Revelion. Sudul Europei şi Dubaiul, printre preferatele turiştilor

 Paravion: Românii aleg destinaţiile calde pentru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.12.2015, 15:39 550

Remus Vişan, managing director al Paravion.ro, una dintre cele mai mari agenţii de turism online de pe plan local, spune că de Revelion românii preferă destinaţiile calde, faţă de Crăciun, pe care aceştia îl petrec în general în zone cu zăpadă.

„Destinaţiile alese de români diferă în funcţie de sărbătoare. Am observat că de Crăciun oamenii preferă oraşele cu pieţe tradiţionale, dar şi zonele în care există zăpadă. De exemplu, aleg Viena, Praga, Berlin sau Budapesta. În ceea ce priveşte Revelionul, cu excepţia amatorilor de schi, turiştii aleg în general zonele calde”, a spus Remus Vişan, care conduce şi portalul bavul.com achiziţionat de Paravion.ro în acest an.

El a observat că amatorii de sporturi de iarnă aleg deseori pachete care acoperă ambele sărbatori – Crăciun şi Revelion.

„Dacă turiştii aleg să petreacă cele două sărbători în destinaţii diferite, atunci turiştii fac Crăciunul acasă, iar Revelionul îl petrec într-o destinaţie caldă aşa cum este sudul Europei, Dubai sau insule exotice. Dacă aleg să îşi petreacă ultima zi din an acasă, atunci pentru Crăciun românii aleg o capitală europeană friguroasă care să aibă o piaţă de Crăciun”, a continuat executivul.

De exemplu, de Revelion un sejur de cinci nopţi cu transport inclus în Lisabona costă 700 de euro de persoană, în timp ce o vacanţă similară în Cuba sau Madagascar are un preţ de circa 3.000 de euro de persoană, spune Remus Vişan.

Paravion.ro a agregat aproape 20 de agenţii touroperatoare din piaţă, astfel că vinde pachete de vacanţă, dar şi bilete de avion.

Portalul Paravion a fost cumpărat în 2010 de fondul de investiţii GED, care mai deţine şi agenţia de turism Happy Tour.

Remus Vişan, care este fondator al Paravion, spunea că agenţia vrea să ajungă anul viitor la 60 de milioane de euro cifră de afaceri, cu 30% mai mult faţă de nivelul înregistrat în acest an, driverele de creştere fiind România şi expansiunea pe pieţele externe.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO