Auto

Premieră la CFR: Calea ferată dintre Caransebeş şi Lugoj va fi modernizată, unde trenurile vor putea circula cu 160 km/h

Premieră la CFR: Calea ferată dintre Caransebeş şi...

Autor: MEDIAFAX

23.06.2022, 17:39 1011

Câştigătorul licitaţiei pentru sectorul căii ferate dintre Caransebeş şi Lugoj a fost desemnat joi. Porţiunea va fi modernizată, astfel încât trenurile să poată circula cu 160 km/h, anunţă CFR.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că a fost desemnată oferta câştigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secţiunea Caransebeş - Lugoj (lotul 1), aferentă obiectivului „Modernizarea liniei CF Caransebeş - Timişoara - Aradˮ, pentru creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Oferta financiară în valoare de 1.367.674.772 lei, fără TVA, a fost desemnată câştigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii, precizează reprezentanţii CFR. Sursa de finanţare va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

Proiectul de modernizare pe secţiunea Caransebeş - Lugoj (Lot 1) cuprinde lucrări complexe de infrastrutură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, staţii C.F, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalaţii, energoalimentare, telecomunicaţii) şi de protecţia mediului, precizează CFR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO