Auto

​Radu Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat: Este important să venim cu legi clare, care să corespundă nevoilor industriei auto

​Radu Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de...

Autor: Georgiana Mihalache

29.03.2018, 10:46 190

Industria auto trebuie să fie susţinută de un mediul legislativ simplu şi clar, care să includă şi partea IT, susţine Radu Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, prezent în cadrul conferinţei ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2018, organizată de Ziarul Financiar.

„E important să venim cu legi clare, simple, care să corespundă nevoilor industriei, inclusiv celor din industria IT. Spre exemplu, industria colaborativă, platforme de tipul Uber, în care la un moment dat  suprareglementarea este la fel de păguboasă ca lipsa reglementării. Trebuie să încurajăm industriile creative, partea de cercetare şi dezvoltare, astfel încât tot ce înseamnă industria IT să corespundă nevoilor industriei auto”, a spus Radu Ştefan Oprea.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a prezentat şi câteva cifre privind proiectul Start-Up Nation, spunând că sunt 8.444 de proiecte declarate eligibile şi finanţate, iar programul este „în grafic”, ultima plată pentru ediţia din 2017 urmând să fie făcută în decembrie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO