Auto

Renault: Nu mai există diferenţe între Mioveni şi Franţa

Autor: Bogdan Alecu

06.10.2010, 23:57 63

Jérôme Olive, 52 de ani, directorul general al Automobile Dacia,un business de peste 2 mld. euro anual, spune că nu existădiferenţe majore între uzina de la Mioveni şi una din Franţa,precum cea de la Douai, pe care a condus-o până la finele anuluitrecut, atunci când a venit în România.

"Acum văd cu adevărat ce înseamnă România. Este singura ţară dupăFranţa "completă" din punctul de vedere al industriei auto pentruRenault. Avem de la producţie de maşini şi comerţ la proiectare", aspus Jérôme Olive în cadrul evenimentului "Meet the CEO" organizatde către BUSINESS Magazin.
La Dacia salariile angajaţilor au crescut de trei ori în ultimiicinci ani, dar potrivit indexului european de cost al forţei demuncă în România salariile în industria auto sunt de nouă ori maimici decât în Franţa.

În ceea ce priveşte dezvoltarea viitoarelor modele Dacia,directorul companiei a subliniat că "nu vom vedea niciodată unmodel proiectat şi comercializat integral în România", încondiţiile în care Dacia este acum un brand european, peste 90% dinproducţia de la Mioveni fiind exportată în Europa de Vest.
În acest context, Olive a subliniat că Dacia este constructoruleuropean cu cea mai ridicată rată de creştere de pe continent, încondiţiile unei pieţe în stagnare. Chiar şi aşa, Jérôme Olive estede părere că cea mai importantă piaţă pentru Dacia rămâne încontinuare cea locală, cu toate că în prezent de află pe locul altreilea ca vânzări, după Franţa şi Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO