Auto

Şeful celui mai mare dealer Iveco: vânzările de camioane grele se vor dubla anul acesta

Şeful celui mai mare dealer Iveco: vânzările de camioane grele se vor dubla anul acesta

Autor: Bogdan Alecu

27.01.2011, 17:22 349

Vânzările de camioanegrele, de peste 18 tone, vor reveni în acest an la nivelulatins în 2006, înainte de "boomul" din 2007, potrivit declaraţiilorlui Stefano Albarosa, CEO al Cefin, cel mai mare dealerIveco de pe piaţa locală.

Astfel anul acesta vânzările decamioane grele ar putea atinge un nivel de aproape4.400 de unităţi, volum dublu faţă de cel din 2010. Anul trecutacest segment a fost singurul de pe întreaga piaţă care aînregistrat un avans, creşterea fiind de aproape 50% la aproape1.900 de unităţi, aceasta venind după un an 2009 în care vânzărileau scăzut cu până la 90% pe fondul crizei economice.

Revenirea poate începe cuvânzările de camioane

"Noi considerăm că perioada crizeia trecut. De aproape 12 luni nu am mai văzut nicio schimbare în mairău a pieţei, din martie-aprilie 2010 piaţa fiindstabilă. Acum orice jucător din piaţa transporturilor care şi-aadaptat businessul la noile condiţii nu trebuie să-şi mai facăprobleme", a spus Stefano Albarosa.

Potrivit declaraţiilor lui FabioRazzetto, directorul Afin, divizia de finanţare aIveco, anul trecut pe piaţa locală 35% din firmelede transport şi-au închis businessul în România pe fondul crizei,ceea ce a determinat ca acestea să returneze firmelor de leasingcamioanele şi implicit să crească numărul acestora tranzacţionatepe piaţa second-hand.

"Anul acesta piaţa totală devehicule comerciale nu mai are cum să scadă. Dinpiaţă primim semnale bune, iar portofoliul de comenzi nu a mai fostaşa sănătos de doi ani. În ultimele luni am avut o medie acomenzilor de 70-100 de unităţi pe lună", a spusAlbarosa.

Cota de piaţă a Cefin a crescutanul trecut de la 8 la 12% din piaţa vehiculelor comerciale.Compania a comercializat anul trecut aproape 900 de vehicule noi şi700 second-hand, în valoare totală de aproape 70 mil. euro potrivitcalculelor ZF.

"Anul trecutCefin a vândut 66% din totalul vehiculelorcomerciale Iveco de pe piaţa locală şi peste 80% din camioanelemărcii", a spus Albarosa.

Potrivit şefului Cefin companiaurmează să semneze trei comenzi pentru camioane depeste 18 tone care vor fi vândute către trei clienţi.

Anul trecut printre flotelelivrate de Iveco România s-au numărat 185 de camioane Iveco Straliscătre Edy International Spedition şi 426 de vehicule de terenMassif către Poliţia de Frontieră.

Dacă vânzările de camioane şi-aurevenit, proprietarii Cefin au avut probleme cu un proiectimobiliar din Bucureşti, astfel că ansamblul de locuinţe CortinaResidence din Băneasa a intrat în faliment cu datorii de 25 mil.euro. Proiectul prevedea construcţia a 270 de aprtamente, dar afost stopat când construcţia era la stadiul destructură.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO