Auto

Şeful Kirchhoff Automotive: În România se vor produce peste 800.000 de maşini anual după 2015. Trebuie să fim aici!

Şeful Kirchhoff Automotive: În România se vor produce peste 800.000 de maşini anual după 2015. Trebuie să fim aici!

Autor: Bogdan Alecu

28.09.2011, 12:50 2746

Kirchhoff Automotive intră pe piaţa producătorilor de componente auto din România prin realizarea unei invesţii de 15 milioane de euro într-o noua fabrică, situată pe platforma industrială de la Craiova. Investitia precum şi planurile de dezvoltarea ale companiei au fost prezentate, ieri şi Primului Ministru al României, Emil Boc, de către Arndt Guenter Kirchhoff, director general al Kirchhoff Automotive.

Kirchhoff Automotive Romania va realiza peste 30 de mari componente pentru caroseriile şi sistemele auto începând cu anul viitor.

"Industria auto din România, bazată pe doi fabricanţi de maşini, Ford şi Dacia-Renault, are un viitor promişător. Rapoartele analiştilor de piaşă preconizează o producşie anuală de peste 800.000 de maşini după anul 2015. Aşadar trebuie să fim aici" a subliniat Arndt G. Kirchhoff, actionar şi director general al Kirchhoff Automotive GmbH.

Producatorul Kirchhoff Automotive doreste ca o parte din productia fabricii din Craiova sa fie realizata si destinata clienşilor din afara granişelor României - Fiat (Serbia si Turcia) si Renault (Turcia). "Sunt foarte optimist în legatură cu viitorul sucursalei din România" susşine Arndt Guenter Kirchhoff.
"Vom introduce maşini de sudură de ultimă generaşie în fabrica noastră. Tehnologiile noastre sunt prietenoase cu mediul, nu există emisii dăunătoare. Respectăm mediul din toate punctele de vedere - natura, relaşiile sociale, legile şi altele. Acestea sunt scrise în cultura şi valorile noastre corporative", a mai declarat Arndt Guenter Kirchhoff.

Fabrica va începe producşia de serie în luna mai a anului viitor, însă testarea maşinilor şi utilajelor va începe la jumătatea lunii noiembrie a acestui an.
Investiţia Kirchhoff Automotive la Craiova va realiza şi 200 de noi locuri de muncă în prima etapă. Oficialii companiei estimează că numărul acestora se poate dubla în scurt timp.

"Suntem foarte mulşumişi de abilităşile angajaşilor români pe care i-am recrutat până acum. După câteva discuşii pe care le-am avut cu primii manageri angajaşi, sunt sigur că au atins repede standarde ale furnizorilor de piese auto de primă clasă", a adăugat Arndt Guenter Kirchhoff.

Kirchhoff Automotive constituie cea mai mare divizie a Kirchhoff - Gruppe, grup cu o vechime de peste 225 de ani, 42 de fabrici în 16 ţări şi cu peste 10.000 de angajaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO