Auto

Un tren de marfă s-a stricat şi a blocat o arteră feroviară din vestul României

Un tren de marfă s-a stricat şi a blocat o arteră...

Autor: Petru Mazilu

30.12.2023, 18:54 34

Un tren de marfă al unei companii private s-a stricat sâmbătă seara la intrare în Baru Mare şi a blocat o arteră feroviară din vestul României, anunţă CFR.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că „traficul feroviar de călători este întrerupt la această oră pe relaţia Baru Mare - Crivadia, din cauza unui tren privat de marfă care, la intrare în staţia Baru Mare, şi-a rupt pantograful şi a provocat un deranjament major la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe ambele fire de circulaţie, între cele două staţii”.

Personalul feroviar al SRCF Timişoara este deja prezent pe teren, unde intervine cu drezina pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, inclusiv a liniei de contact.

Trenurile IR 1823, care circulă în relaţia Bucureşti - Arad, şi R 2710, care circulă pe relaţia Simeria - Petroşani, au fost oprite temporar în gările Băniţa şi Pui, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, mai transmite CFR.

Trenurile care au traseu prin zonă vor avea întârzieri.

„Precizăm faptul că, pentru remedierea deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă, intervenţiile sunt estimate la cca 160 de minute. În acest context, operatorul naţional de transport feroviar de călători - CFR Călători - a fost anunţat că se poate asigura continuitate în circulaţia trenurilor doar dacă trimit o locomotivă Diesel pentru dublarea garniturilor, pe relaţia respectivă”, a concluzionat CFR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO