Auto

Una din trei Dacii vândute la export este un Duster

Una din trei Dacii vândute la export este un Duster

Autor: Bogdan Alecu

25.10.2010, 23:55 36

SUV-ul Duster a luat faţa lui Sandero la cinci luni după ce afost lansat pe piaţa europeană, depăşind modelul de clasă mică atâtla exporturi, cât şi în ceea ce priveşte producţia în cadrul uzineide la Mioveni, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şiImportatorilor de Automobile (APIA) pe luna septembrie.

Totodată, este pentru prima dată când cel mai bine vândut modelDacia este unul care are un preţ de peste 10.000 de euro, încondiţiile în care marca autohtonă a fost relansată în 2004 subconceptul de "maşina de 5.000 de euro".

"Luna septembrie nu este o excepţie în ceea ce priveşteproducţia SUV-ului Duster. Aceasta este tendinţa în momentul defaţă. Uzina Dacia este concepută pentru a satisface cerinţelepieţei, iar acum cererea este pentru Duster", a spus ConstantinStroe, vicepreşedintele Automobile Dacia.

Producţia SUV-ului a atins luna trecută nivelul de 11.800 deunităţi, peste 80% fiind exportate. În acelaşi timp, peste 60% dinproducţia Duster reprezintă versiunea de top, de peste 15.000 deeuro. În total, anul acesta la Mioveni s-au asamblat aproape 50.000de SUV-uri, din care aproximativ 80% au mers la export.

Producţia SUV-ului va fi majorată treptat de la 20 de unităţi îniulie la 35 de maşini pe oră la începutul anului viitor, astfelîncât exporturile Duster ar putea ajunge anul viitor la 1,5 mld.euro, adică 5% din exporturile României. La nivelul lunii octombriecadenţa de producţie a lui Duster este de 25 de maşini pe oră,conform declaraţiilor anterioare ale lui Jérôme Olive, directorulgeneral al Group Renault România.

Pe piaţa locală Duster este cel de-al doilea cel mai bine vândutmodel Dacia, cu peste 540 de maşini vândute luna trecută şi aproape3.300 în primele nouă luni ale acestui an, fiind cel mai binevândut SUV de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO