Bănci și Asigurări

Acces gratuit la toată baza de date a Institutului de Statistică începând din 15 aprilie. Ce cifre pot să analizeze oamenii de afaceri şi cercetătorii?

Acces gratuit la toată baza de date a Institutului de...

Autor: Claudia Medrega

14.04.2014, 19:20 2131

Institutul Naţional de Statistică oferă din data de 15 aprilie acces gratuit tuturor utilizatorilor la baza de date TEMPO-online, care include statistici din domeniul economic, social, juridic, mediu înconjurător şi administrarea teritoriului.

Pentru a avea acces la baza de date TEMPO-online  primul pas este înregistrarea ca utilizator la adresa https://statistici.insse.ro/shop/ .Acest lucru se face în secţiunea „Înregistrare cont nou”. După înregistrare, veţi primi o confirmare prin e-mail cu datele de autentificare la Secţiunea "Statistics-shop" (BD TEMPO-Online). Contul de acces se compune din adresa de email şi parola pe care o defineşte utilizatorul.
Opţional, pe baza adresei de e-mail, Institutul Naţional de Statistică furnizează înştiinţări periodice în legătură cu anunţurile şi comunicatele de presă emise.

Informaţiile statistice detaliate sunt disponibile publicului prin intermediul bazei de date Tempo-online cu serii de timp din anul 1990 până în prezent pentru următoarele domenii:
-     statistică economică: conturi naţionale, cercetare-dezvoltare şi inovare, preţuri, agricultură, silvicultură, industrie, energie, construcţii, locuinţe, investiţii, statistica întreprinderilor, transporturi, poşta şi telecomunicaţii, comerţ interior, comerţ exterior şi turism;

-         statistică socială: populaţie şi structură demografică, mişcarea naturală a populaţiei, mişcarea migratorie a populaţiei, forţa de muncă, nivel de trai, protecţie socială, educaţie, sănătate, cultură şi sport;

-         justiţie;

-         mediul înconjurător;

-         administrarea teritoriului.

Totodată, baza de date oferă informaţii cu privire la evoluţia lunară şi anuală a indicelui preţurilor de consum (IPC).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO