Bănci și Asigurări

Alpha Bank mută operaţiunile din România şi alte cinci state într-un holding la care BERD va deţine 30% - presă

Alpha Bank mută operaţiunile din România şi alte cinci state într-un holding la care BERD va deţine 30% - presa
09.04.2012, 09:33 3437

UPDATE ora 14:30

BERD: Nu avem niciun fel de discutii privind o tranzacţie cu Alpha Bank

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional din România, nu se află în discuţii cu grupul elen Alpha Bank în vederea unei eventuale participări cu capital la un vehicul care să preia subsidiarele din regiune ale grecilor, inclusiv Alpha Bank România.

"Nu există niciun fel de discuţii privind o asemenea tranzacţie", a declarat pentru ZF Anthony Williams, şeful comunicării la BERD.

BERD dezmite astfel o informaţie apărută astăzi pe fluxul Bloomberg, care citează un cotidian elen.

La rândul său, Alpha Bank a emis cu puţin timp în urmă un comunicat pe bursa de la Atena în care afirmă că în prezent evaluează mai multe măsuri de consolidare a capitalului în contextul procesului de recapitalizare a băncilor greceşti, dar că nu există niciun acord încheiat cu BERD în privinţa soluţiei vehiculate în presă.


Grupul financiar Alpha Bank este aproape de semnarea unui acord de vânzare a unei participaţii de până la 30% din divizia est europeană către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), scrie Bloomberg, citând informaţii publicate de ziarul grec Real News. Publicaţia elenă nu a precizat sursa informaţiilor.

Alpha Bank intenţionează să separe operaţiunile din România, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania şi Macedonia de activitatea elenă şi să le plaseze într-un holding în care BERD să cumpere o participaţie, scrie ziarul din Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO