Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, Erste: Nu cred că dobânzile la euro vor creşte aşa repede. Încercăm să creăm diferite produse de investiţii pentru clasa de mijloc, ca să câştige ceva în plus

Andreas Treichl, Erste: Nu cred că dobânzile la euro...

Autor: Cristian Hostiuc

28.02.2017, 14:02 465

Andreas Treichl, CEO-ul Erste, nu crede că dobânzile la euro vor creşte atât de repede, şi din acest motiv opţiunile de a remunera mai mult pe cei care au depozite sunt destul de limitate.

”În aceste condiţii, încercăm să creăm produse de investiţii pentru clasa de mijloc, care să dea posibilitatea unui câştig în plus peste salariu”.

În acest moment, dobânzile la depozitele în euro sunt aporape de zero, dacă nu chiar negative. Băncile au prea multe resurse financiare pe care nu au unde să le plaseze în totalitate. Companiile din Europa sunt reticente în a face noi investiţii, având în vedere că economia bătrânului continent are o creştere anemică.

Având o populaţie care îmbătrâneşte, şi care are deja un anumit nivel de trai, Europa nu se poate baza aşa de mult pe o creştere a creditării pe zona persoanelor fizice.

În aceste condiţii, toată lumea se întreabă de unde vine creşterea pentru bănci. Treichl spune că băncile ar trebui lăsate să îşi asume riscuri mai mari, pe care şi le pot permite, şi să nu fie stopate de către autorităţile de supraveghere prin noi şi noi reglementări. Autorităţile de supraveghere ar trebui să facă o pauză, să dea un pas înapoi, spune Erste.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO