Bănci și Asigurări

Andreea Paul Vass: Este nevoie de creditarea IMM-urilor. Măsurille prudenţiale ale băncilor sunt o piedică în dezvoltarea mediului privat

Andreea Vass:

Andreea Paul Vass, consilier al premierului ÅŸi ambasador al IMM-urilor

Autor: Mirabela Tiron

14.03.2012, 12:39 388

Andreea Paul Vass, consilier al premierului şi ambasador al IMM-urilor, a declarat în cadrul Forumului IMM-urilor că cea mai mare piedică în dezvoltarea mediului privat este reprezentată de măsurile excesive de prudenţă ale băncilor.

"Este nevoie ca sistemul bancar să crediteze firmele mici şi mijlocii (...) vrem să convigem băncile că este nevoie de creditarea IMM-urilor. Măsurile prudenţiale excesive sunt azi cea mai mare piedică în dezvoltarea mediului privat", a spus ea.

Andreea Paul Vass a mai precizat că întreprinderile mici şi mijlocii se confruntă şi cu alte probleme precum birocraţia, concurenţa neloială, evaziunea fiscală, gradul prea redus de specializare, accesul la achiziţii publice sau capitalizarea prin bursă.

"Dacă mie, din inima Guvernului, îmi este greu să fac faţă birocraţiei, ce să mai spun de un întreprinzător. Am început un efort lung de simplificare, comasare şi reducere a taxelor fiscale". Ea a precizat că întreprinderile mici şi mijlocii au nevoie de spijin şi nu de umilinţe birocratice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO