Bănci și Asigurări

Andrei Caramitru, Kessel Run Ventures: Băncile sunt ameninţate de mamuţii online precum Google, Apple, Facebook sau Amazon, nu de fintech-urile mici

Andrei Caramitru, Kessel Run Ventures: Băncile sunt...

Autor: Simona Tatu

18.04.2018, 00:07 1552

Digitalizarea va schimba modelele de business din industria bancară, iar actorii din piaţă vor concura cu start-up-urile fintech, dar şi cu giganţii industriei online, care vor încerca să aducă pe piaţă produse şi servicii inovative, a spus Andrei Caramitru, founding partner şi CEO în cadrul Kessel Run Ventures la conferinţa „Cum se schimbă managementul riscului bancar odată cu transformările digitale“ organizată luni de ZF împreună cu Loxon.

„Ameninţarea pentru bănci nu vine de la fintech-urile mici, ci vine de la mamuţii online precum Google, Apple, Facebook sau Amazon. Ei pot să creeze o infrastructură digitală globală peste toate celelalte bănci“, a explicat Andrei Caramitru.

El consideră totuşi că băncile sunt într-o poziţie superioară în comparaţie cu fintech-urile pentru că beneficiază de încrederea clienţilor, însă atrage atenţia asupra faptului că lucrurile nu vor rămâne aşa cum sunt azi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO