Bănci și Asigurări

Andrei Stamatian, UniCredit Bank: Nu vrem să devenim o neobank, dar sunt lucruri foarte pozitive făcute de ei şi pe acelea le adoptăm şi noi

Andrei Stamatian, UniCredit Bank: Nu vrem să devenim o...

Autor: Alex Ciutacu

27.06.2023, 15:40 331

UniCredit Bank nu îşi doreşte să treacă din poziţia de bancă tradiţională la una de neobank, ci doar să adopte diferite produse, soluţii şi abordări care au funcţionat în cadrul jucătorilor noi apăruţi în piaţa financiară, în special pe canalele digitale, a explicat Andrei Stamatian, director executive al UniCredit Bank, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023.

„Nu vrem să devenim o neobank, dar sunt lucruri foarte pozitive făcute de ei şi pe acelea le adoptăm şi noi”.

Când vine vorba despre modul în care băncile tradiţionale încearcă să recupereze teren şi să înveţe ce a funcţionat şi ce pot aplica din avântul fintech-urilor, al băncilor de tip challenger şi al neobanking-ului în general, există mai multe tipuri de abordări.

„Souţiile diferă, soluţia poate fi să faci o altă bancă, dar soluţia care merge mai mult în grupul UniCredit este că l anivel central s-a creat o echipă care se numeşte <<Digital Foresight>>, care se uită la toate soluţiile venite din zona de fintech, ne aduce şi ne prezintă ce au văzut interesant şi, mai mult, au şi finanţare pentru a implementa un proof of concept dacă ne interesează ceva. Aici e un exemplu de catalist în care grupul investeşte ca să te ajute să faci pasul”.

Alte declaraţii:

  • Cred că cel mai important când lansăm ceva digital nou este să funcţioneze şi să funcţioneze în relaţie cu restul sistemelor.
  • UniCredit încă nu are onboardingul full digital. O să avem în vreo trei luni, dar până atunci avem un mod total diferit de a atrage clienţi faţă de băncile digitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO