Bănci și Asigurări

ASF a autorizat fuziunea fondurilor de pensii Eureko şi Vital (Aegon)

ASF a autorizat fuziunea fondurilor de pensii Eureko şi...

Autor: Adrian Dumitrache

28.01.2014, 20:50 917

Potrivit legislaţiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde două etape, prealabilă şi definitivă.

Autorizarea definitivă va putea fi decisă numai după informarea participanţilor cu privire la modalitatea şi perioada de desfăşurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) şi obţinerii acordului majorităţii participanţilor.

La finele noiembrie 2013, potrivit datelor ASF, fondul Eureko ocupa locul 6 din 8 în topul de profil, cu active de 767,27 milioane de lei şi 445.586 clienţi.

Fondul Vital număra 248.255 clienţi şi avea active nete de 402,92 milioane de lei.

La acceaşi dată, activele nete de pe Pilonul II însumau 13,56 miliarde de lei pentru 5,99 milioane de clienţi.

În ianuarie 2013, grupul olandez de asigurări Aegon a anunţat că va prelua activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, şi le va integra în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.

Aegon este activ în România din 2007, prin înfiinţarea companiei de pensii de pensii private obligatorii BT Aegon, rezultat al parteneriatului cu Banca Transilvania, iar în 2008 a lansat compania Aegon Asigurări de Viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO