Bănci și Asigurări

ASF a pus în redresare sau faliment toţi asigurătorii mari

ASF a pus în redresare sau faliment toţi asigurătorii...

Autor: Anelis Baciu

22.04.2016, 00:07 2864

Procesul de curăţare a pieţei de asigurări a ajuns aproa­pe de final în condiţiile în care supraveghetorul, ASF, nu a mai păsuit companiile mari cu probleme finan­cia­re şi a început să ia măsuri dure pentru însănătoşirea pieţei.

Cei mai mari patru asigurători din piaţa poliţelor auto obli­gatorii (RCA), Astra, Carpatica Asig, Euroins şi City Insurance, prezenţi de asemenea în clasamentul general al celor mai mari zece asigurători, au fost trimişi în redresare financiară, rezoluţie sau chiar faliment. În aceste condiţii, este puţin probabil să mai vedem în perioada următoare mişcări similare, sau cel puţin nu în cazul altor asigurători mari.

Chiar dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară ar mai găsi probleme şi la asigurătorii care au rămas în piaţă, este de aşteptat ca gravitatea deficienţelor acestora să nu fie atât de mare încât să necesite declanşarea procedurii de redresare. În plus, cei care au rămăs în jos sunt doar subsidiarele locale ale grupurilor străine care au adus bani la capital pentru a-şi susţine fiicele şi probabil vor face acest lucru şi în continuare, mai ales că acum nu se mai pot plânge nici de dumpingul făcut de antreprenorii români.

„Sper să nu mai vedem  noi cazuri de companii în redresare. În mod normal nu ar trebui să mai apară, însă ASF are mai multe informaţii. Este bine că există o atenţie sporită din partea supraveghetorului către soliditatea sistemului, însă ar trebui să fim atenţi să nu exagerăm“, este de părere Bogdan Andriescu, preşe­dintele asociaţiei brokerilor UNSICAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO