Bănci și Asigurări

ASF ia în calcul creşterea primei pentru poliţele obligatorii de locuinţe sau introducerea unei franşize

ASF ia în calcul creşterea primei pentru poliţele...

Autor: Anelis Baciu

02.10.2015, 00:07 1060

Mai puţin de o cincime din locuinţele din România au asigurare obligatorie, în condiţiile în care în prezent o poliţă costă 10 sau 20 de euro pe an.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează posibilitatea majorării primei pentru poliţele obligatorii de locuinţe (PAD) sau introducerea unei franşize deductibile din suma asigurată care presupune o obligaţie de plată şi din partea asiguratului în cazul producerii unuia dintre cele trei riscuri asigurate şi anume cutremur, incendiu şi inundaţii din cauze naturale.

În prezent tariful unei asigurări obligatorii este de 10 euro, respectiv 20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care este construită locuinţa.

„UNSAR (asociaţia asigurătorilor locali - n.red.) împreună cu ASF analizează introducerea unei franşize deductibile din suma asigurată în cazul asigurărilor obligatorii de locuinţe sau creşterea primei“, a declarat Nicoleta Radu-Neacşu, director general al PAID, societatea care deţine monopulul în emiterea poliţelor PAD, în cadrul unei conferinţe organizate ieri de Xprimm. PAID avea circa 1,5 milioane de poliţe în vigoare la finalul lunii august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO