Bănci și Asigurări

ASF poate cere intrarea în faliment a Carpatica Asig, a decis ÎCCJ

ASF poate cere intrarea în faliment a Carpatica Asig, a...

Autor: Andreea Traicu

05.12.2016, 15:23 148

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva dispoziţiei privind revocarea măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare dispusă faţă de inculpata SC Carpatica Asig. S.A., cuprinsă în încheierea din data de 21 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penală, în dosarul nr.2827/2/2014. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea prezentei cauze rămân în sarcina statului", a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Hotărârea este definitivă.

Procurorii au solicitat instanţei interzicerea dizolvării şi lichidării societăţii precizând că se creează riscul lichidării şi radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât să aceasta nu mai poată fi trasă la răspundere penală, explică DNA.

Societatea a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru infracţiuni de cumpărare de influenţă şi dare de mită, la data de 25 aprilie 2014, cauza în care este cercetată acum fiind în faza de apel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO